blog | werkgroep caraïbische letteren

Wie gaat de schade vergoeden?

door Libèrta Rosario

Politiewagens, politieagenten NS personeel op de been Reizigers die op en neer lopen Sommigen druk en boos telefonerend Niemand mag het station in.

 

De boosdoener is een verdacht pakketje Dat op een perron is gevonden. We lopen allemaal snel naar de bussen Die verderop geparkeerd staan. ‘Gaat deze bus naar Den Haag?’ vragen twee dames aan een mevrouw van de NS. ‘Nee, deze gaat naar Alphen aan de Rijn. Die naar Den Haag is net weg.’ ‘Wat vervelend’, zegt een andere mevrouw geïrriteerd. Als ik dit allemaal van te voren had geweten Was ik op een andere manier naar mijn werk gegaan. Ik heb vanmorgen nog om half negen alles op internet gecheckt En toen waren er geen bijzonderheden.’ ‘Het is toch ook voor úw veiligheid mevrouw Dat de NS dit doet?’, reageert een meneer op rustige toon. Op dat moment komt gelukkig de bus naar Schiphol aangereden. Het lukt me om na lang wachten een goede zitplaats te krijgen. Na een half uur zijn we daar. Ik ben net op tijd om afscheid van mijn zus te nemen Die na een kort verblijf in Nederland Weer naar Curaçao vertrekt.
‘Wat vervelend’, zegt een andere mevrouw geïrriteerd. Als ik dit allemaal van te voren had geweten Was ik op een andere manier naar mijn werk gegaan. Ik heb vanmorgen nog om half negen alles op internet gecheckt En toen waren er geen bijzonderheden.’ ‘Het is toch ook voor úw veiligheid mevrouw Dat de NS dit doet?’, reageert een meneer op rustige toon. Op dat moment komt gelukkig de bus naar Schiphol aangereden. Het lukt me om na lang wachten een goede zitplaats te krijgen. Na een half uur zijn we daar. Ik ben net op tijd om afscheid van mijn zus te nemen Die na een kort verblijf in Nederland Weer naar Curaçao vertrekt.

 

on 30.01.2015 at 12:41
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter