blog | werkgroep caraïbische letteren

What Did You Expect To See?

Gespreksavond n.a.v. de exposities SuriNedWerk & Paramaribo Perspectives
Kosmopolis Rotterdam en tentoonstellingsruimte TENT openden op 9 september de tentoonstellingen SuriNedWerk en Paramaribo Perspectives. In het kader van deze tentoonstellingen organiseren zij in oktober twee gespreksavonden over hedendaagse kunst in relatie tot culturele achtergrond, historische bagage en eigentijdse banden tussen Suriname en Nederland. De eerste gespreksavond vindt plaats op 6 oktober in het kader van de debatreeks Framer Framed.

De avond begint met een rondleiding van kunstenaars Kurt Nahar, Neil Fortune en Otto Snoek langs hun werk in Paramaribo Perspectives. geven Daarna leidt Alex van Stipriaan Luļscius (conservator Cultuur en Geschiedenis Latijns Amerika en het Caribisch Gebied, Tropenmuseum) een gesprek met de kunstenaars, het publiek en een aantal ervaringsdeskundigen: Peggy Wijntuin (politica), Guno Zwakke en Juliette Esajas (ondernemers), Denise Zending (projectleider diversiteit Hogeschool INHolland) en Bidjai Saktoe (communicatieadviseur in de culturele sector).

Tijdens het gesprek staat de kennis en expertise van het publiek centraal. Wat is de reactie van het publiek op de getoonde werken? Plaatsen bezoekers het werk in de context van het (koloniale) verleden en de huidige ontwikkelingen in Nederland en Suriname? Is het mogelijk de werken op eigen merites te beoordelen, los van de historische bagage? Hoe plaatsen we transnationale kunst in een kritische context, zonder in oude categorieėn te vervallen?

What Did You Expect To See? maakt deel uit van de serie Framer Framed, een debatreeks over de westerse blik op niet-westerse kunst. Framer Framed is een samenwerkingsverband tussen de volgende organisaties: Tropenmuseum, Centraal Museum, Museum voor Moderne Kunst De Lakenhal, Museum De Paviljoens, Afrika Museum, Museum Maluku, AAMU – Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst en Instituto Buena Bista.

Iedereen is van harte uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn.
Let op! Er zijn slechts een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
U kunt zich aanmelden via m.vanderwilden@kosmopolisrotterdam.nl

What Did You Expect To See?
6 oktober 2010, 18.00 – 20.00 uur
TENT, Witte de Withstraat 50, Rotterdam
Gratis entree
http://www.framerframed.nl/

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter