blog | werkgroep caraïbische letteren

Westpunt: podcast over Curaçaoënaars in Nederland

Op 17 februari 2021 is de podcast Westpunt gepubliceerd. In de drie delen gaat Tess van Genderen in gesprek met verschillende Curaçaoënaars in Nederland over cultuur, historie, politiek en wat het betekent om als Antilliaan in Nederland te wonen.

Een podcast over een andere, magische, maar toch gedeelde cultuur.
Over ingewikkelde, ongelijkwaardige en onbegrepen verhoudingen.
Maar bovenal een podcast over doorzettingsvermogen, broederschap en begrip.


Tess van Genderen (1995) groeide op in Utrecht en begon na het behalen van haar vwo-diploma aan twee verschillende rechtenstudies, om er vervolgens achter te komen dat haar hart bij het communicatievak ligt. Na een korte studieperiode in Maastricht keerde ze terug naar ‘030’ om werk en studie te combineren. In 2021 studeert ze af op communicatie aan de Hogeschool Utrecht. 

Tess van Genderen. Foto © Rachid de Wind

Tess woont samen met haar vriend Rachid in Maarssen en werkt als communicatieadviseur bij de PO-Raad. Binnen haar werkveld, maar ook vooral daarbuiten, zoekt ze spanning op diversiteits- inclusiethema’s op. Ze heeft liefde voor het publieke domein, een natuurlijke interesse voor nieuws en nieuwsgierigheid naar maatschappelijke ontwikkelingen.  Dat alles gaat gepaard met een diep verlangen de wereld mooier, eerlijker en beter te maken. 

Meer info, links en over de gasten vind je op www.westpuntpodcast.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter