blog | werkgroep caraïbische letteren

Werner Duttenhofer plotseling overleden

Werner Duttenhofer. Foto: Radio 10
Werner Duttenhofer , oprichter, eigenaar en directeur van Radio 10, is vanavond, zondag 17 maart 2013, plotseling overleden. Duttenhofer was op weg naar een feest toen hij onwel werd op de hoek van de Fred Derbystraat en Keizerstraat. Hulpverleners van een ambulance hebben Duttenhofer tot in het ziekenhuis getracht te reanimeren, maar het mocht niet baten.
Duttenhofer had als radiopersonality 50 jaar ervaring. Met het in de ether gaan van Radio 10, op 10 december 1996, werd het Surinaamse radiolandschap voor goed en baanbrekend veranderd. Radio 10 ontpopte zich snel tot hét mainstream station van Suriname, waarbij entertainment en betrouwbaar nieuws hand in hand gaan. Duttenhofer was ook een voormalige Suripop-topper.
Als voorzitter van de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname (VRTS) was Duttenhofer in een strijd verwikkeld met auteursrechtenorganisatie SASur. Hij struikelde in het bijzonder over de licentietarieven.
In gesprek met de Ware Tijd, afgelopen dinsdag, zei hij nog hierover: ‘SASur mag niet oordelen op basis van wat het bedrijf verdient. Want wat het bedrijf verdient komt niet alleen door muziek. Het komt ook door de kwaliteit van het station, de programmering en andere zaken.’
Radio 10 heeft zondagavond zijn muziek aangepast.
[uit de Ware Tijd, 17-3-2013]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter