blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

‘Weigering van door VHP gedoneerde boeken is politieke actie van NDP minister’

“Misschien kan minister Misiekaba net zoveel daadkracht tonen bij het volgen van procedures als het gaat om het aankopen van dure auto’s, het doorsluizen van US dollars naar bevriende cambio’s, het storten van opmerkelijk hoge bedragen bij de Postspaarbank en bij aanbesteding van consultants”. Zo reageerde de VHP op de heisa die is ontstaan, na het doneren van boeken aan een aantal scholen.

Regering Suriname betaald begrafenissen van door brand omgekomen kinderen

Die boeken werden tegengehouden door NDP minister Misiekaba, die waarneemt op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc). Misiekaba heeft afgelopen weekend al de boeken die door de VHP gedoneerd waren aan zestig scholen, uit de schoolbibliotheken verwijderd. Hij zegt dat niet de juiste procedure is gevolgd en dat de boeken eerst gescreend moeten worden.

Bibliothecaris Vivian Sedney zegt echter tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd dat boeken niet gescreend worden, omdat er geen bibliotheekbeleid is. De meeste bibliotheken worden volgens de bibliothecaris juist met donatieboeken draaiende gehouden. Het is daarom ook raar dat Misiekaba dit soort boeken laat verwijderen.

Volgens de mediacommissie van de VHP zijn de geschonken boeken onschuldig en bronnen van wijsheid waar kinderen op school nog veel van kunnen leren. Dit besluit van minister André Misiekaba, om door de VHP gedoneerde boeken aan scholen te verwijderen omdat niet de juiste procedure zou zijn gevolgd, is niets anders dan een politieke actie om de VHP te besmeuren, aldus de VHP.

“Voor minister Misiekaba hebben we twee boeken. Eén waarin wordt uitgelegd ‘Gij zult niet stelen’ en één getiteld: Alibaba en de veertig rovers” aldus de VHP in haar verklaring.

[van Waterkant, 30 januari 2020]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter