blog | werkgroep caraïbische letteren

Week van de Afrikaanse roman

Van 16 t/m 25 september 2016 vindt in Nederland en Vlaanderen de Week van de Afrikaanse roman plaats. Dat wordt uitgebreid gevierd, ook in het Letterkundig Museum. Op 24 september kunt u in het museum terecht voor een feestelijke bijeenkomst.

Jansen Van Dis

Ena Jansen en Adriaan van Dis. Foto Michiel van Kempen

 

Cees Klapwijk geeft een presentatie over Afrikaanstalige literatuur in de DBNL en Eep Francken gaat in gesprek met Ena Jansen, Marlene van Niekerk en Francois Smith over de belangstelling voor Nederlandse literatuur in Zuid-Afrika. Ook Adriaan van Dis zal spreken.

Tijdens de bijeenkomst is er eveneens aandacht voor een kleine tentoonstelling vol foto’s, brieven en andere memorabilia van en over Zuid-Afrikaanse schrijvers. Een brief van Simon Vinkenoog aan Uys Krige bijvoorbeeld, correspondentie van Elisabeth Eybers met G.A. van Oorschot, fanmail van Lina Spies aan W.F. Hermans en documenten over de Nederlandse steun voor Breyten Breytenbach. De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel. Wilt u aanwezig zijn bij deze bijzondere middag? U bent van harte welkom!

Praktische informatie:

Datum: zaterdag 24 september
Aanvang: 14.00 uur
Kosten: gratis (excl. toegang tot het museum)
Reserveren: via info@weekvandeafrikaanseroman.nl

Ter ere van de Week van de Afrikaanse roman brengt het museum op Literatuurmuseum.nl ook twee speciale artikelen. Thomas Heerma van Voss schrijft over de vurige correspondentie van G.A. van Oorschot en Elisabeth Eybers en Roman Helinski laat zijn licht schijnen over afgeluisterde gesprekken tussen Breyten Breytenbach en een mogelijke spion vanuit het apartheidsregime.

De expositie is samengesteld door Ena Jansen, Ingrid Glorie en Jente Rhebergen en te zien van 14 september t/m 2 oktober. Het project is een samenwerking tussen het Letterkundig Museum, de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en de Koninklijke Bibliotheek.

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter