blog | werkgroep caraïbische letteren

We hadden liefde, we hadden wapens

Robert F. Williams, schrijver van het boek Negroes with Guns, riep in de jaren zestig de zwarte gemeenschap op in verzet te komen. Hij vluchtte uiteindelijk met zijn gezin naar Cuba, en later naar China omdat hij in de VS als staatsgevaarlijk werd beschouwd. Zijn leven lang streed hij voor het recht te zijn wie je bent en accepteerde hij alle consequenties van deze strijd. Maar welke gevolgen had zijn onverzettelijkheid voor zijn vrouw en kinderen?

 

In We hadden liefde, we hadden wapens – naar het boek van Christine Otten – wordt het verhaal verteld met krachtige rhythm-and-blues en soul uit de jaren zestig.

Genre: Toneel / Muziektheater Uitvoerenden: Urban Myth / Jörgen Tjon A Fong

Huub van der Lubbe (De Dijk), Ntjam Rosie, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Janneke Remmers, Gery Mendes en Mandela Wee Wee zingen en spelen het verhaal van de zwarte Amerikaanse burgerrechtenactivist Robert F. Williams.

 

Manoushka Zeegelaar Breeveld

Urban Myth
Urban Myth is een klein gezelschap dat opereert vanuit de Stadsschouwburg. Culturele diversiteit, maatschappelijke betrokkenheid en muziek zijn de ingrediënten van hun projecten. Naast de galavoorstelling van hun succesvolle muziekvoorstelling Ella spelen ze in de Stadsschouwburg ook We hadden liefde, we hadden wapens.

Première wanneer: zaterdag 28 januari 2017
Aanvang 20.30 uur
Stadschouwburg Amsterdam

Check voor theaters in jouw buurt www.urbanmyth.nl of www.christineotten.nl

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter