blog | werkgroep caraïbische letteren

We are here: de Baumgards

Op 28 november 2015 trad de gehele familie-Baumgard – 15 mensen, bekend van tv – de voorstelling We are here in het Koorenhuis in Den Haag.

 

we are here1

tekst en foto’s van Johan Janssen
.

Met zoveel- en zo divers talent, kon het niet anders dan heel goed worden.  Het werd inderdaad een heel leuke avond in een alleraardigst theater.

Een flink deel van de familie opende met een soort showballet; ook de allerkleinste, Shayguan, deed dapper mee. Shaylarean Baumgard is een getalenteerde danseres en bracht een fraai balletnummer. Nog meer talent: voor Shauntell is de viool haar leven. Ze is inmiddels ver gevorderd om een grote ster te worden met dit instrument.

 

we are here7 eugene boompie

Eugene Boompie en twee jongere familieleden

 

Roemillo heeft een geweldig goede stem en de presentatie van de songs is ook uitstekend. Later liet hij ook zijn meer komische kant zien, wat leidde tot grote hilariteit bij de kleintjes in het publiek.

 

we are here2 shauntell baumgard

Shauntell Baumgard

Na de pauze, met natuurlijk prima verzorgde hapjes en drankjes van moeder Samantha, ging het verder met een strakke uitvoering van Janet Jackson’s ‘Rhythm Nation’
De twee oudste dochters, Tyrona-Rachel en Yokechia, ook bekend als het dynamische rapduo ‘T&Y’, brachten dus een dynamisch rapnummer.

 

we are here6 yokechia baumgard

Yokechia Baumgard

Pa Eugene ‘Boompie’ kwam samen met twee jongere dochters met een gek verkleednummer, soort Bollywood danseres met prachtig haar, maar ook met een snor.

Grote zonen Levrone-Guy Baumgard en Lacerey Baumgard (als ik het wel heb) bespraken tezamen alle 15 leden van de familie. Leuk om wat meer persoonlijke dingen te horen. Diva Yokechia liet met begeleiding van zus Shauntell nogmaals haar rapkunsten horen.
Shauntell speelde nog een paar vurige nummers, ondersteund door pa Eugene op de djembé.

 

we are here5

Oudste dochter Tyrona-Rachel zong een ode aan haar vader, maakte een dansje met hem en wist het uiteindelijk nog nét droog te houden. Ook moeder Samantha kan goed zingen en liet dat horen in enkele songs, onder andere van Whitney Houston.
In de grote finale stond de voltallige familie op de bühne en maakte er een groot feest van.

 

we are here4

Heel fijn om deze warme familie mee te maken en dan ook nog een prima voorstelling bij te wonen. Complimenten aan Tyrona-Rachel die het hele programma in elkaar zette en alles daaromheen organiseerde: vakwerk!

 

we are here3 Roemillo Baumgard

Roemillo Baumgard

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter