blog | werkgroep caraïbische letteren

Wat is eenzaamheid en wat is isolement?

door Glenn Helberg

Afgelopen maandag de première bijgewoond van De wereld heeft gezicht verloren. Astrid H. Roemer was er niet bij. Zij stuurde in een sms aan Cindy Kerseborn aan ons, het publiek, een boodschap waarmee zij liefde deelde. Door deze documentaire die met zoveel geduld, liefde, pijn, zorgvuldigheid, doortastendheid, durf en confrontatie is gemaakt was Astrid H.Roemer alom aanwezig.

Glenn Helberg Cindy Kerseborn

Glenn Helberg en Cindy Kerseborn

Het publiek vond het prachtig. Wanneer collegae Cindy Kerseborn de hemel in prijzen, dan weet je dat Cindy op elk niveau een topprestatie heeft geleverd.
Cindy en Astrid gaan met elkaar in de documentaire die interactie aan, die leidt tot een gevoeligheid en diepte die in de eindscène zo prachtig wordt verwoord.
We mogen meekijken in de geest en het genie van Astrid H.Roemer. Het lijkt soms zelfs zonder blad voor de mond. Maar dat kan eigenlijk niet want Astrid geeft prijs wat zij wil, zij is de schrijfster. En ze kiest, de woorden, ze ‘worstelt’ de woorden en Cindy registreert en heeft daarna zorgvuldig, respectvol en met passie gecomponeerd.
Heel mooi werk geworden. En het leven in haar rauwe vorm komt voorbij. De pijn komt in haar voelbare vorm voorbij, de liefde komt in haar directe vorm voorbij, de lach die ontlaadt en verbindt komt aan bod.

Cindy Gran tangi en gefeliciteerd.
Astrid wat ben je prachtig en dank dat jij je leven hebt gewijd aan die zoektocht waar wij allen van leren.

Het antwoord in de aanhef gesteld zit in de de film.

Soso lobi

 

[overgenomen van Facebook]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter