blog | werkgroep caraïbische letteren

Wanted op de planken

In La Tentashon in Willemstad wordt aanstaande vandaag (zaterdag) de première van Wanted gespeeld door theatergroep Pispein. Het stuk is geregisseerd door Albert Schoobaar.

Wanted vertelt het verhaal van een groep jongeren, die weggelopen is van huis. De politie is naar hen op zoek omdat ze verdacht worden van een paar recente inbraken. Het merkwaardige bij deze inbraken is dat de dieven alleen de heilige boeken uit de huizen stelen: de Bijbel, de Koran, de Tenach, de Veda. ‘s Nachts verdwijnen er standbeelden uit de stad en bij daglicht verschijnen er beelden van Mickey Mouse op de sokkels. Vlaggen worden van de masten afgehaald en ondersteboven opgehangen. Fonteinen kleuren oranje. Op muren is met spuitbussen geschreven: ‘diskordia’, ‘de hypocrisie viert hoogtij’ en ‘een nieuwe orde’. Als uit het kruithuis wapens en vuurwerk verdwijnen slaat de paniek toe over de plannen van deze jongeren.

De Papiaments gesproken voorstelling begint zaterdagavond om negen uur in La Tentashon. Kaarten zijn te koop bij de kassa van het theater en kosten 10 gulden.

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter