blog | werkgroep caraïbische letteren

Wandelen op St. Eustatius / Hiking on St. Eustatius

Sint Eustatius kent een enorme variatie in natuur en is de moeite waard om op je bucketlist te zetten. Marion Schroen heeft het eiland uitgebreid verkend en deelt haar passie in het nieuw verschenen boek Wandelen op St. Eustatius, geschoeid op Nederlandse leest.

Het boek is voor iedereen die op dit kleine eiland wil wandelen of rennen én zich wil verdiepen in de bredere context van dit tropische openluchtmuseum, waar het verleden zich met elke stap verder openbaart. Of je nu wel of geen hiker bent, een liefhebber van forten of van de natuur, voor werk komt of voor vakantie, een uurtje hebt of een hele dag, beginner bent of gevorderd; laat de kans niet voorbijgaan om deze indrukwekkende schoonheid en diversiteit te ervaren.
Marion Schroen is een liefhebber van wandelen en rennen. Zij kent alle hoekjes van het eiland en maakt je op persoonlijke wijze deelgenoot van de hoogtepunten van Statia zoals het eiland ook wel wordt genoemd. De wandelingen worden geïllustreerd aan de hand van persoonlijke verhalen en het boek is daarom ook voor de leunstoelwandelaar en voor hen die meer willen weten over dit bijzondere eiland.

Deputy Government Commissioner Alida Francis (extreme left) speaking at the book signing as author Marion Schroen (second left) and others in attendance listen. / photo Leontine Durby

Het boek Wandelen op St. Eustatius bevat achtergronden over St. Eustatius en beschrijft 22 wandelingen en verhalen. Daarnaast zijn geeft het tips over het wandelen en trailrunning in het tropisch klimaat. Ook zijn gratis gps-tracks van de routes beschikbaar.
De uitgave Wandelen op St. Eustatius is te bestellen via www.anoda.nl en bol.com sinds December 2020. De prijs is € 14,95. Sinds kort is het boek ook verkrijgbaar op St. Eustatius en daar vond op 7 Maart 2021 de boekdoop plaats. Lady Alida Francis, waarnemend regeringscommissaris, schreef het voorwoord en sprak bij de presentatie van het boek (zie foto hierboven): “I don’t think you can imagine what this book will mean to the people of Statia. You have exposed parts of Statia that many people have never seen.”

De 100 boeken die op Sint-Eustatius verkrijgbaar waren, vonden alle in drie dagen kopers. In Nederland zijn nog enkele exemplaren online verkrijgbaar en de tweede druk is onderweg. Het boek wordt begin mei 2021 ook in het Engels uitgegeven.

Aandacht voor de uitgave in the Daily Herald, de websites GroenRoodWit, Besreporter, en SoualigaNewsday.

Marion Schroen, wandelend op Sint-Eustatius – foto Eva Noordhoek

As for the English language edition, see this press release

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter