blog | werkgroep caraïbische letteren

Walcott-film Derek Walcott morgen op Nederland 2

Poëzie is een eiland: Derek Walcott
De reis van Walcott
In Poëzie is een eiland reist Nobelprijswinnaar Derek Walcott naar plekken die in zijn leven van grote betekenis zijn geweest. Regisseur Ida Does won zijn vertrouwen en kreeg daarmee toegang tot zijn persoonlijk leven. Dat levert een intiem portret op van de oude meester, die zich opvallend open opstelt. En dat is opmerkelijk, omdat Walcott diverse malen weigerde mee te werken aan een documentaire over zijn leven en werk.
Een foto van de opnames met rechts cameraman Ingmar Maduro
Nederland 2, donderdag 10 april 2014, 22.59 uur
Ida Does met Derek Walcott
Nobelprijs
Centraal in de film staat de speech die de auteur hield tijdens de uitreiking van de Nobelprijs in 1992. Ida Does verbindt de inhoud van de toespraak aan sfeerbeelden van de Caribische natuur, zijn geliefde woonplaats op het eiland St. Lucia en de Creoolse geschiedenis.
Inspirator
De 84-jarige Walcott, naast dichter ook toneelschrijver en schilder, toont zich mysterieus, warm, afstandelijk maar ook gepassioneerd. En vooral vol liefde voor zijn land en de mensen in zijn leven. “Je ontdekt jezelf wanneer je Derek ontmoet”, zegt kunstenaar Arthur Jacobs. “Het is echt een eer om met hem te werken.”
Regisseur: Ida Does
Productie: Ida Does Productions
Officiele website van de documentaire: www.walcottfilm.com

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter