blog | werkgroep caraïbische letteren

VPRO-geschiedenisprogramma OVT over Albert Helman

Op zondagochtend 25 september is het VPRO-geschiedenisprogramma OVT (Onvoltooid Verleden Tijd) – voor een deel – gewijd aan Albert Helman. Te gast in Hilversum is biograaf Michiel van Kempen

Helman biografie

 

OVT is het historische VPRO-radioprogramma van de Publieke Omroep, met actueel nieuws over de historie, columns en historische documentaires.

Te gast is Michiel van Kempen, bijzonder hoogleraar Nederlands-Caraïbische Letteren aan de Universiteit van Amsterdam en schrijver. Van hem verschijnt a.s. zaterdag 17 september een biografie over Albert Helman: Rusteloos en overal; het leven van Albert Helman (uitgeverij In de Knipscheer, Haarlem). Van Kempen schreef eerder de tweedelige Een geschiedenis van de Surinaamse literatuur (2003) en tekende ook voor bloemlezingen als de Spiegel van de Surinaamse poëzie (1995) en Mama Sranan; twee eeuwen Surinaamse vertelkunst (1999).

Datum, tijd, uitzending: zondag 25 september 2016, 10.00-12.00, NPORadio1

Michiel van Kempen

Michiel van Kempen. Foto Sofie Royeaerd

Met het oog op morgen

Vrijdagavond 16 september is Van Kempen ook te gast bij het radioprogramma Met het oog op morgen, NPO Radio1, tussen 23.00 en 24.00 uur.

Radio Tamara

Op zondag 18 september 2016 besteedt Radio Tamara aandacht aan de biografie. Te gast is biograaf Michiel van Kempen. Radio Tamara is een zender in Amsterdam, gericht op de Surinaamse gemeenschap.
Tijd: vanaf 19.00 uur.

 

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter