blog | werkgroep caraïbische letteren

Voorstelling Baba’s droom over Baba Tori Mang Yaga’s reis van Suriname naar NL

ALMERE, 12 apr – Op zaterdag 21 april staat Guillermo Babel ook wel bekend als Baba Tori Mang Yaga, met zijn voorstelling Baba’s droom in Kunstlinie Almere Flevoland(KAF). Baba wil de normen en waarden van vroeger graag terugbrengen in de huidige samenleving. Hij neemt je op reis en deelt zijn droom met jullie.

Guillermo is een Surinamer in hart en nieren en draagt zijn cultuur met veel trots uit. Hij runt al 14 jaar een succesvolle kapperszaak, en is daar enorm trots op. Naast zijn passie voor het kappersvak, heeft Guillermo ook een passie voor de Surinaamse keuken. In zijn kapperszaak kunnen klanten naast het knippen van hun haar, dus ook kleine Surinaamse hapjes kopen, en soms zelfs complete gerechten. Na jarenlang alleen te hebben gewoond, woont Guillermo nu samen met zijn vriendin Eartha en haar dochter Jayda. Ondanks dat hij dol is op Eartha, kan hij zich behoorlijk ergeren aan haar westerse manier van opvoeden.

 

Door middel van dans en muziek laat hij zijn publiek zijn reis van Suriname naar Nederland zien. De dansgroep Groove Kings maken deel van zijn stuk. Samen met hun neemt Baba Yaga je terug naar zijn jeugd. Het is herkenbaar, lachwekkend, kritisch realistisch en grappig.

Baba Yaga is twee jaar begonnen met vloggen en heeft in korte tijd meer dan 70.000 Facebook fans. Hij staat bekend om zijn kritiek en commentaar op actualiteiten. Daarnaast geeft hij een ongezouten mening op verschillende andere zaken en personen. Zijn debuut in het theater was vorig jaar mei in Rotterdam.

Baba’s droom
Zaterdag 21 april 2018
Kunstlinie Almere Flevoland(KAF)
Aanvang 201.15

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter