blog | werkgroep caraïbische letteren

Voorouders van de toekomst

Curaçao  – Gouverneur Frits Goedgedrag heeft het boek Curaçao classics  van de expositie Antepasado di Futuro (voorouders van de toekomst) in ontvangst genomen. De expositie, die tot begin vorig jaar te zien was in het Curaçaosch museum, laat de Antilliaanse geschiedenis zien. De expositie bestond uit 120 kunstwerken van 92 verschillende kunstenaars. De werken varieerden van foto’s van Tito Soublette uit 1904 tot moderne kunstwerken van Tirzo Martha. Ook werden er nooit eerder geëxposeerde kunstwerken tentoongesteld.

Nicole Henriquez, Daisy Casimiri, Jennifer Smit en Lusette Verboom
hebben het boek overhandigd aan de gouverneur. Foto: Celly Martis

Antepasado di Futuro werd vereerd met een koninklijk bezoek uit Nederland. Het prinselijk echtpaar, Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta, mocht in aanwezigheid van een aantal hotemetoten en andere genodigden de opening in het Curaçaosch museum verrichten.

Fundashon di Artista is zeer verheugd over de publicatie. Het boek bevat essays van twaalf curatoren die in de Caribbean verantwoordelijk zijn voor de selectie van Caribische kunst. De Curaçaose kunsthistorica en curator Jennifer Smit vertelt over Curaçao. Uit de bijdrage die Smit en andere curatoren leverden, bleek dat de kunst die in de regio gemaakt is, heel divers is en per eiland verschilt. Curatoren in de regio houden zich met veel meer taken bezig dan hun collega’s in andere delen van de wereld. Dit komt vaak door een gebrek aan fondsen voor de stimulering van kunst.

Curaçao classics, gepubliceerd door KIT Publishers, zal een belangrijke bijdrage leveren aan de bekendheid en waardering van de Curaçaose kunst. Veel belangstellenden zijn erg enthousiast over de kwaliteit van de door Smit getoonde selectie van werken die eerder op de overzichtstentoonstelling Antepasado di Futuro was te zien. “Men wist niet dat er op Curaçao zulke interessante kunst van zo’n hoog niveau wordt gemaakt.”

[gebaseerd op twee berichten op Versgeperst.com]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter