blog | werkgroep caraïbische letteren

Voorn en de Menkes bij Schrijversgroep ’77

Op woensdag 26 februari 2020 zal Etchica Voorn bij de Schrijversgroep ’77 vertellen hoe het is gegaan vanaf haar boekpresentatie in februari 2018 bij S’77 in Tori Oso. Zij heeft namelijk na de boekpresentatie de Opzij Literatuurprijs gewonnen en is momenteel in Suriname voor wat research. Benieuwd? Kom luisteren.

Etchica is een dubbelbloed, kind van een Surinaams-creoolse vader en een Nederlandse moeder. Lang is zij zich niet bewust van haar moksi, haar gemengde afkomst. Als opgroeiend meisje is zij onwetend en naïef, als twintiger onbekommerd met een twist van verwarring. Pas na de geboorte van haar zoon op haar dertigste wordt zij nieuwsgierig naar dubbele achtergrond.

Dubbelbloed zal worden verkocht voor SRD130.= en Etchica is er om te signeren

Professor Jack Mencke [= Menke] heeft samen met zijn broer Henk Mencke [= Menke] in januari 2019 de launch gehad van het boek: De tenen van de leguaan.

Lepra (boasie, kokobe, ziekte van Hansen) heeft net als de slavernij een stempel gedrukt op Suriname. De moedige strijd tegen beide kwaden verbindt alle Surinamers. Dit boek maakt de sporen van lepra zichtbaar voor een breed publiek en draagt daarmee bij aan het vergroten van de kennis van de geschiedenis en cultuur van Suriname.

De normale prijs van het boek is Euro24.50, maar zal verkocht worden voor SRD160.= De toegang is vrij, maar wij stellen een vrijwillige bijdrage zeer op prijs. Onze regulier boekentafel is er ook, aangevuld met diverse titels van SWI.

Datum: woensdag 26 februari 2020
Inloop: 19:30 pm Start: 20:00u
Locatie: Tori Oso, Frederik Derbystraat #76, Paramaribo

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter