blog | werkgroep caraïbische letteren

Voorbereidingen Mangrovecampagne getroffen

Paramaribo – De Foundation for Development of Radio & Television in Suriname (SORTS) zal de komende vijf maanden voorbereidingen treffen voor het project “Youth in action for mangrove”. Het gaat daarbij om een bewustwordingsprogramma voor jongeren over het belang van de mangrovebossen in het ecosysteem en de daarbij behorende acties voor de bescherming, behoud en onderhoud hiervan. Mangrovebossen spelen een belangrijke rol bij het tegengaan en/of verminderen van de effecten van klimaatverandering, het behoud van de visgronden en de biodiversiteit en tegengaan van erosie.

mangrove-swamp-picker-colombia

Mangrove in Colombia. Alle foto’s © Jan Sochor

Door kennis te verschaffen aan de samenleving en in deze aan jongeren als volgende generatie beleidsmakers, hoopt SORTS bewustwording te creëeren over de belangrijke functies van deze bossen. Guyana heeft in plaats van mangrovebossen een dijk langs haar kust geplaatst.

mangrove-swamp-colombia

Dit heeft als gevolg gehad dat de mangrovebossen zijn vernietigd en daarmee de habitat van dieren en kraamkamers van vissen. Het gevolg hiervan is tevens dat vissers naar andere plekken moeten gaan en Guyana momenteel voor vele miljoenen aan vis importeert.

 

mangrove-forest-pacific-colombia

Duitsland heeft via haar ambassadeur in Trinidad ongeveer 110.000 Amerikaanse dollar vrijgemaakt voor de uitvoering van het project. SORTS heeft nu al een deel van dit bedrag (77.000 US dollar) in kas. Volgend jaar zal het andere deel worden overgedragen door de ambassade.

 

shellfish-picker-mangrove-swamp jan sochor

[van nospang.com, vrijdag 25 juli 2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter