blog | werkgroep caraïbische letteren

Volksuniversiteit Amsterdam geeft cursus Surinaamse Geschiedenis

Waarom hebben de Surinamers in 2010 een veroordeelde drugscrimineel tot president gekozen? En waarom is het land nog steeds zo arm terwijl het rijk is aan grondstoffen en Nederland miljarden aan ontwikkelingshulp heeft gegeven? Deze en andere vragen zullen we in zes lessen behandelen. We beginnen met de slavernij, het staatstoezicht en de contractarbeid. Daarna behandelen we het verzet tegen onderdrukking, culturele en politieke bewustwording, nationalisme, etnische verdeeldheid, de onafhankelijkheid in 1975, de staatsgrepen, de decembermoorden, de Binnenlandse Oorlog en de economische heroriëntatie. We eindigen de cursus met een discussie over de huidige politieke ontwikkelingen.
Deze cursus bestaat uit 6 lessen door mevrouw drs. Patty D. Gomes op de maandagavond vanaf maandag 6 februari van 19.30-21.30 uur. De cursus vindt plaats op de Rapenburgerstraat 73.

Prijs: € 105,-. (prijs voor 65-plussers: € 90,-).
Bent u geïnteresseerd in deze cursus, stuurt u dan een e-mail naar het secretariaat@vua-ams.nl o.v.v. uw naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum en het betreffende cursusnummer 5081 en wij zullen dan een plaats voor u reserveren!
U kunt natuurlijk ook langskomen bij onze balie op de Rapenburgerstraat 73: geopend van 10-16 uur.

1 comment to “Volksuniversiteit Amsterdam geeft cursus Surinaamse Geschiedenis”

  • Niet alleen een veroordeelde drugscrimineel, maar erger nog, ook een moordenaar!

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter