blog | werkgroep caraïbische letteren

Volksmuziekschool viert jubileum met Doe Theater

De Nationale Volksmuziekschool (NVMS) bestaat op 2 maart 10 jaar en viert dit jubileum met een ‘ODE aan het DOE Theater’. Het is een Edutainment project geschreven voor Surinaamse jongeren. De musicals van het DOE Theater van Thea Doelwijt en Henk Tjon, met stukken als Land te koop, Ba Uzi en andere, worden onder regie van Ivan Tai A Pin nieuw leven ingeblazen. “Voor de Surinaamse ouderen is het voornamelijk een geweldig stuk nostalgie”, zegt voorzitter van de NVMS, Karin Refos.

volksmuziekschool

 

De productie ligt in handen van Stas International en de NVMS. Thea Doelwijt en Harto Soemodihardjo van het voormalig DOE Theater, zijn inmiddels in Suriname. Zij werken met de regisseur en organisatorisch directeur Marisa Pieplenbosch en artistiek directeur Bud Gaddum aan het project. Cast, acteurs en musici zijn al in januari na audities door de regisseur aangewezen.

 

Farida Sedney2

Farida Sedney

De ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden is de grootste financier van het jubileum en stond met het Bisdom en de Surinaamse overheid, aan de wieg van de school, zegt Refos. Het idee om de theaterstukken terug te brengen en te laten spelen door Surinaamse jongeren komt van Refos en Doelwijt.

[van Starnieuws, 17 februari 2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter