blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Vlag van de Antillen definitief gestreken

door Otti Thomas

Bij het Antillenhuis in Den Haag is vanmiddag om drie uur, na een laatste uitvoering van het Antilliaanse volkslied, de vlag van de Nederlandse Antillen gestreken door leden van de Koninklijke Marechaussee.

“Het is vreemd. Vanaf zondag zeggen we niet meer dat we van Curaçao, Nederlandse Antillen komen, maar geboren zijn op Curaçao. Of St. Maarten”, aldus de Gevolmachtigde minister Marcel van der Plank, die het personeel van het Antillenhuis en in het bijzonder directeur Robert Candelaria hartelijk bedankte.

De Gevolmachtigde minister van Aruba, Edwin Abath, sprak van een emotioneel moment. “Ik ben geëmotioneerd. Het is een moment waarop je terugdenkt aan een relatie van zoveel jaren tussen de eilanden onderling.”

De medewerkers van het toekomstige Curaçao-huis bereiden zich ondertussen voor op de komst van de Gevolmachtigde minister Sheldry Osepa. “Ik heb hem maar een of twee keer ontmoet, maar heb de indruk dat we wel tot een goede samenwerking kunnen komen. Hij lijkt me in ieder geval iemand die goed kan luisteren”, zegt Candelaria.

De directeur reageert desgevraagd ook op een mail, waarin de indruk werd gewekt dat hij nog snel een salarisverhoging voor zichzelf geregeld had. De mail van een zekere ‘Curaçao observer’ bevat het Landsbesluit over het salaris van Candelaria, dat als gevolg van een functiewaardering in de periode 2002 tot 2010 is gewijzigd. De directeur heeft hierdoor nog recht op zo’n 22.000 gulden.
Volgens Candelaria gaat het om een functiewaarderingsbesluit uit 2000, waardoor niet alleen hij maar ook andere hoofden van dienst in een nieuwe loonschaal werden ingedeeld. “Het is dus geen politiek besluit.”

[overgenomen van Amigoe.com, 8 oktober 2010]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter