blog | werkgroep caraïbische letteren

Virtueel kunstproject van Gallery Alma Blou

De maand april opent met een totale lockdown voor ons dushi eiland. Wij hebben dit niet voorzien, maar hadden wel in voorbereiding een virtueel project om iedereen dichter bij de kunst te brengen. Gallery Alma Blou nodigt iedereen uit om deel te nemen aan ons digitaal project 

Ik Ben Kunst – Ami Ta Arte – I Am Art 

Je wordt uitgenodigd om zelf kunst te worden, jezelf te transformeren in een kunstwerk van onze lokale kunstenaars. Hierbij gebruik je je verbeeldingskracht om met alledaagse (huishoudelijke) voorwerpen zelf een kunstwerk te worden. Mensen van alle leeftijdsgroepen, van  jong tot volwassenen willen we betrekken bij wat de Curaçaose kunst te bieden heeft.

Hoe deelnemen:

  • Ga op zoek naar Curaçaose kunst en kies je favoriet uit die je wilt uitbeelden. Je kunt verschillende websites hiervoor opzoeken, maar ook de vele ‘Street arts’ die we nu op ons eiland zien. De algemene richtlijn is dat de kunstenaar op Curaçao werkt of anders het kunstwerk te zien is op ons eiland.
  • Met alledaagse dingen die je bij de hand hebt gebruik je je verbeeldingskracht en creativiteit om zelf dat kunstwerk te worden. Het mag heel  komisch zijn, serieus, eenvoudig of ingewikkeld. Zolang je er maar plezier aan beleeft!
  • Maak samen met het originele kunstwerk een foto en plaats je eigen creatie op Facebook en/of Instagram, en tag Gallery Alma Blou. Je foto moet openbaar zijn en de hashtags #amitaarte #ikbenkunst en/of #iamart bevatten.
  • Je mag meer dan één creatie indienen, het liefst met de naam van de kunstenaar en/of kunstwerk.
  • De inzending periode is van 1 april tot 30 april 2021.

 De 20 beste inzendingen worden gekozen door Gallery Alma Blou, op basis van originaliteit, gebruik van alledaagse materialen en creativiteit. Deze selectie van 20 wordt een virtuele expositie aan het eind van de indieningsperiode. Tijdens deze expositie stemt het grote publiek op hun favoriet voor het publieksprijs. 

We hebben zelf heel veel plezier beleefd met het nabootsen van de kunstwerken die we als voorbeeld meesturen. Ook zoeken op Twitter met #tussenkunstenquarantaine kan meer inspiratie bieden.

Op de foto’s: Lusette Verboom met Jean Girigori, Lisa Eman met Nena Sanchez, Herman Verboom met Giovanni Abath en Stephanie van Heijningen met Iris Perez-Romero


Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter