blog | werkgroep caraïbische letteren

Verwacht: Verhalenbundel Oro is goud

Op vrijdag 23 september verschijnt bij Wintertuin Uitgeverij Oro is goud, het debuut van de Nederlands-Curaçaose schrijver Maghalie van der Bunt-George. Deze verhalenbundel weerspiegelt de onlosmakelijke band tussen de mensen van Curaçao en Nederland, en schijnt aan de hand van kleurrijke personages, plaatsen en gebeurtenissen een nieuw licht op ons gezamenlijke verleden.

Maghalie van der Bunt-George. Foto © Aart G. Broek.

De stadsdelen Otrobanda en Punda, met daar tussenin de St. Annabaai, vormen samen het historische centrum van Curaçao. Nieuw Nederland is van oudsher een immigrantenwijk die aan dit stadscentrum grenst. Deze kleurrijke plaatsen zijn het decor van liefdesverhalen, historische vertellingen en avonturen. Ze vormen de habitat van de bijzondere personages uit dit boek.

Oro is goud is een meeslepend kleurrijk boek, geschreven door een betrokken verteller met een heldere pen en een grote verbeeldingskracht. Maak kennis met de koninkrijkstaal Papiaments en met Marjanne, die de straathonden van Curaçao redt. Wandel mee langs de blikken huizen naar het einde van de Florencestraat, waar je uitkijkt over het kleurrijke Punda en getuige bent van het instorten van de Julianabrug en de opstand van 30 mei 1969. Waan je in de magische Caribische werkelijkheid en lees over de verleiding van kleermaker Domitilio. Laat je meeslepen door het ontroerende liefdesverhaal van de Labadó ó di Koprá. En wat doet het portret van slavenhouder Caspar van Uytrecht in het paleis van de gouverneur?

Maghalie van der Bunt-George (1973) werd geboren in Delft, de plaats waar haar Curaçaose vader studeerde en trouwde met haar Nederlandse moeder. Ze groeide op in Curaçao, studeerde in Nederland en keerde na haar studie terug naar het eiland van haar jeugd. Ze is een kind van twee werelden en voelt zich innig verbonden met beide landen in het Koninkrijk. Maghalie koos ervoor om zich op het hoogtepunt van haar carrière in de private sector in te zetten voor het Curaçaose onderwijs. Ze is sindsdien professioneel actief in het onderwijs op Curaçao en maakt zich hard voor gelijkwaardige onderwijskansen binnen het Koninkrijk. Hierover mengt ze zich geregeld in het publieke debat.

Over Wintertuin

Wintertuin is een literair productiehuis en talentontwikkelinstelling gevestigd in Nijmegen. De stichting organiseert activiteiten, festivals, workshops en cursussen in Nederland en met haar zusterstichting op Curaçao, waar in samenwerking met ArtEZ Creative Writing en de Letterenfaculteit van de Universiteit Curaçao een literaire infrastructuur wordt opgezet. De resultaten van deze activiteiten verschijnen in publicaties en online.

Op 23 september presenteert Maghalie haar verhalenbundel op het Wintertuinfestival Curaçao. Begin september staat het boek als pre-order in de webshop.

Oro is goud is te koop voor € 21,99 in de webshop van Wintertuin en is verkrijgbaar bij boekhandels in onder meer Rotterdam, Utrecht, Nijmegen, Maastricht en op Curaçao.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter