blog | werkgroep caraïbische letteren

Verhalen van Otrobanda en Nieuw Nederland

Oro is goud van Maghalie van der Bunt-George

De stadsdelen Otrobanda en Punda, met daar tussenin de St. Annabaai, vormen samen het historische centrum van Curaçao. Nieuw Nederland is van oudsher een immigrantenwijk die aan dit stadscentrum grenst. Deze kleurrijke plaatsen zijn het decor van liefdesverhalen, historische vertellingen en avonturen. Ze vormen de habitat van de bijzondere personages uit dit boek. De verhalen in Oro is goud weerspiegelen een onlosmakelijke band tussen de mensen van Curaçao en Nederland, die geworteld is in een gezamenlijk verleden.

Oro is goud is een meeslepend kleurrijk boek, geschreven door een betrokken verteller met een heldere pen en een grote verbeeldingskracht. Maak kennis met de koninkrijkstaal Papiamentu en met Marjanne, die de straathonden van Curaçao redt. Wandel mee langs de blikken huizen naar het einde van de Florencestraat, waar je uitkijkt over het kleurrijke Punda en getuige bent van het instorten van de Julianabrug en de opstand van 30 mei 1969. Waan je in de magische Caribische werkelijkheid en lees over de verleiding van kleermaker Domitilio. Laat je meeslepen door het ontroerende liefdesverhaal van de Labadó ó di Koprá. En wat doet het portret van slavenhouder Caspar van Uytrecht in het paleis van de gouverneur?

Maghalie van der Bunt-George (Curaçao, 1973) werd geboren in Delft, de plaats waar haar Curaçaose vader studeerde en trouwde met haar Nederlandse moeder. Ze groeide op in Curaçao, studeerde in Nederland en keerde na haar studie terug naar het eiland van haar jeugd. Ze is een kind van twee werelden en voelt zich innig verbonden met beide landen in het Koninkrijk. Oro is goud is haar debuut.

Maghalie van der Bunt-George, Oro is goud. Uitgave Wintertuin, september 2023. 274 pagina’s, softcover, ISBN 978-90-79571-819. Prijs €21,99. Dit is een uitgave in de reeks Creative Writing Curaçao, tot stand gekomen met steun van het Nederlands Letterenfonds. Let op: Wintertuin verstuurt niet naar de Antillen en Suriname. Op Curaçao is het boek te koop bij Bruna.


De presentatie vindt plaats op vrijdag 13 oktober van 16.00-18.00 uur in het ‘Curaçaohuis’; het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao. Het adres is: Prinsengracht 63-65, 2512 EX Den Haag. Aanmelden kan hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter