blog | werkgroep caraïbische letteren

Verhalen uit de Antilliaanse slaventijd

Een bijzonder aanbod voor alle lezers van Caraïbisch Uitzicht!

Jij een verhalenbundel, wij jouw medewerking.
Twintig jaar geleden bundelde Cornelis Ch. Goslinga ruim een dozijn korte verhalen die in de slaventijd spelen. Onder de titel Een zweem van weemoed trekt Goslinga ons naar Curaçao ver vóór de afschaffing van de slavernij. Hij tekent het alledaagse leven: weerbarstig, ruig en vunzig, maar ook met gemeenschapszin, moed, volharding en tederheid.
De bundel werd uitgegeven door CMC-Caribbean Publishing in Willemstad, Curaçao, in 1993. In het magazijn van een Nederlandse bibliotheek blijken honderdvijftig exemplaren in oorspronkelijk verpakking bewaard gebleven: als nieuw. Wij bieden onze CU-lezers een bundel, wij ontvangen steun voor de promotie van Caribische Letteren.
Goslinga’s verhalenbundel voor euro 10,-, inclusief verzendkosten. Het bedrag overmaken op ING rekeningnummer 3027698 van Werkgroep Caraibische Letteren, Leiderdorp. Vermeld postadres op de betalingsopdracht, anders wacht je vergeefs op het boek. Een mailtje ter bevestiging van de betaling sturen naar: agbroek@planet.nl(Aart G. Broek / penningmeester van de werkgroep).
Cornelis Ch. Goslinga (1910-2000) was leraar geschiedenis aan het Radulphus College op Curaçao en hoogleraar van de Universiteiten in California (Berkeley) en Florida (Gainesville). Hij is de auteur van tal van verhalen maar ook van wijdgewaarde historische studies als The Dutch in the Caribbean and in the Guianas 1680-1791 (1985) en The Dutch in the Caribbean and in Surinam 1792-1942 (1990).

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter