blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Verhaal christelijke denominaties vastgelegd

door Audry Wajwakana

PARAMARIBO – De geschiedenis van de christelijke denominaties is vastgelegd in Het kruis voor een kankantrie, een boek van ruim 550 pagina’s. De auteur is evangelist en theoloog Franklin Jabini. Het boek belicht de geschiedenis van het christendom in Suriname van 1651 tot 1990.

 

In 1651 brachten de Engelsen de Anglicaanse kerk, gevolgd door de Nederlanders in 1667 met de Hervormde kerk en de eerste Duitse zendelingen in 1735 met de Evangelische Broedergemeente. Later maakte Suriname ook kennis met christelijke denominaties als de Baptisten, Zevende-dags Adventisten, de Wesleyaanse Gemeente, het Leger des Heils en de Pinkstergemeenten.

 

Hoeveel kerkgenootschappen er precies zijn, weet Jabini niet. “Maar er zijn heel veel. Met deze publicatie hoop ik dat anderen geïnspireerd worden om verder onderzoek te doen in de materie en erover te publiceren.” Het boek wordt zondag om zeven uur ‘s avonds in de Lutherse Kerk gepresenteerd, waarbij de auteur middels een korte presentatie het accent zal leggen op bijzonderheden in de geschiedenis van de christenen.

[uit de Ware Tijd, 12/08/2018]

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter