blog | werkgroep caraïbische letteren

Veelzijdig kunstenares Laura Quast vindt óók nog tijd voor master Papiaments

Of ze ooit de tijd zou vinden om af te studeren bleef lang de vraag, maar op 5 juli jl. ontving Laura Quast op Curaçao dan toch haar bul. Een Master of Education Papiamentu is een zeldzaam goed. Quast behoort nu tot de weinigen die hiervan in het bezit zijn, samen met bijvoorbeeld onze Caraïbisch Uitzicht-redacteur Jeroen Heuvel.

Laura Quast ontvangt haar mastersbul.

Laura Lucille Quast, op 11 november 1945 geboren in de Zaantjessteeg op Otrobanda, is een veelzijdig kunstenares, actrice, dramaturg, regisseur, storyteller, schrijfster en docente. Haar liefde voor verhalen en expressie erfde ze van haar moeder Lula, die de sterren van de Caraïbische hemel vertelde.

Op 11 november 2022 ging op Laura’s 76e verjaardag in Teatro Luna Blou de documentaire Lus riba Laura in premiere. Een door Roland Colastica gemaakt filmportret van deze inspirerende theatervrouw, die haar loopbaan op haar zeventiende! begon als onderwijzeres. Zestig jaar later is haar bestaan nog steeds zo vol met theater- en andere projecten dat ze pas recent, met moeite, tijd kon vinden om haar studie Papiaments af te ronden. Laura Quast werd onder meer gelauwerd met de Cola Debrotprijs en de Outstanding Women Award.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter