blog | werkgroep caraïbische letteren

Valika Smeulders geeft Van Lier-lezing

Uitnodiging Rudolf van Lier Lezing

De Werkgroep Caraïbische Letteren nodigt u uit voor het bijwonen van de tweejaarlijkse Rudolf van Lier-Lezing. Deze zesde Van Lier-lezing zal plaatsvinden op vrijdag 15 februari 2019 in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden.

 

Dr Valika Smeulders. Foto © Andy Kleinmoedig

Valika Smeulders is onderzoeker en gespecialiseerd in maatschappelijke diversiteit, erfgoed en het slavernijverleden. Zij is verbonden aan het KITLV in Leiden, het Rijksmuseum in Amsterdam en Pasado Presente in Den Haag. In Muzik di zumbi: Caribische stemmen in Nederlandse musea zal zij een analyse presenteren van de dynamiek binnen en tussen Nederlandse erfgoedinstellingen en Caribische culturele ondernemers. Dwingen elkaar tegensprekende perspectieven op de koloniale geschiedenis een nieuw Nederlands eenheidsnarratief af?

Programma
19.00 uur Inloop
19.30 uur Welkomstwoord namens de Werkgroep Caraïbische Letteren door Peter Meel
19.40 uur Rudolf van Lier Lezing, getiteld Muzik di zumbi: Caribische stemmen in Nederlandse musea uitgesproken door Valika Smeulders
20.15 uur Reactie door panel: Marco van Baalen (Haags Historisch Museum), Dyonna Benett (Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland) en Mitchell Esajas (The Black Archives)
20.30 uur Discussie met de zaal
21.50 uur Sluiting
Het programma begint om 19.30 uur precies.

De tweejaarlijkse Rudolf van Lier Lezing wordt georganiseerd door de Werkgroep Caraïbische Letteren. R.A.J. van Lier was van 1949 tot 1980 buitengewoon hoogleraar in de sociologie en cultuurkunde van Suriname, de Nederlandse Antillen en het Caraïbisch gebied aan de (Rijks)Universiteit Leiden.

Indien u de lezing wenst bij te wonen, kunt u zich tot 8 februari 2019 aanmelden via deze link.
U kunt maximaal twee mensen aanmelden. Vragen kunt u aan ons richten via: vanlierlezing@hum.leidenuniv.nl.

Locatie
De lezing zal plaatsvinden in het Lipsiusgebouw van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden, zaal 019 (begane grond), Cleveringaplaats 1 te Leiden. Routeinformatie vindt u hier.

Wij hopen u op 15 februari te mogen begroeten!
Met vriendelijke groeten,
Peter Meel
Werkgroep Caraïbische Letteren

Volg onze blogspot Caraïbisch Uitzicht, klik hier

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter