blog | werkgroep caraïbische letteren

Update Congres Intellectuele Uitdaging

De conferentie die het Instituut voor de Opleiding van Leraren van 8-12 mei 2012, in samenwerking met Schrijversgroep ‘77 en de Association of Caribbean Women Writers and Scholars zal hosten krijgt steeds concretere vormen. De conferentie zal gehouden worden in Hotel Krasnapolsky en als lokatie voor het cultureel avondprogramma is Fort Zeelandia gekozen. Aan deze conferentie doen schrijfsters en wetenschappers uit het Caribische gebied en de diasporalanden mee. De volgende gastsprekers hebben reeds toegezegd: Cynthia Mc Leod (Suriname), Sylvane Vayabouri (La Guyane), Joanne C. Hillhouse (Antigua and Barbuda), Rihana Jamaludin (Nederland), Paulette Smit (Nederland), Anoushka Cock (Aruba), Annie Paul (Jamaica).

Naast hun presentaties zullen er zo’n 45 andere presentaties worden gehouden door zowel lokale als buitenlandse deelnemers. Reeds kan gezegd worden dat 15 presentaties komen van wetenschappers die verbonden zijn aan universiteiten in diasporalanden. De conferentie heeft een vier dagen durend cultureel avondprogramma waaronder een expositie met werk van Kit-Ling Tjon Pian Gi en presentatie van literaire kunstvormen. Na de conferentie volgt publicatie van een selectie van de papers door een Amerikaanse publisher van academisch werk.

Geïnteresseerde presentatoren kunnen nog tot 31 december 2011 een papervoorstel indienen. Het inhoudelijk programma wordt half januari bekendgemaakt. Let dan op de update op de verschillende websites o.a. www.iol-edu.sr. De nu bekend gemaakte inschrijvingsprijzen gelden alleen voor studenten. Niet-studenten betalen een iets hogere fee. De inschrijvingen lopen van half januari tot half april. Vol is vol. Wie eerst komt, die eerst maalt. Meer info: heneus@sr.net of ismene.krishnadath@gmail.com.

[bericht Schrijversgroep ’77]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter