blog | werkgroep caraïbische letteren

United Jawa Event

Beste Javaanse Organisatie,
 
Namens JID-NL willen wij u graag uitnodigen om deel te nemen aan het United Jawa Event, dat wij op uitnodiging van het “Comité 30 juni – 1 juli Flevoland”, gaan organiseren op zondag 18 juni a.s. in Almere. Het event maakt deel uit van de “herdenking slavernijverleden en viering bevrijding”.

Robert Bosari – Gamelan. Aquarel, 1ste ontwerp, 2023.

Omdat het een Jawa Event is, is het vanzelfsprekend dat Javaanse organisaties een belangrijke taak en rol hebben om vorm en inhoud te geven aan dit evenement, maar ook om de zichtbaarheid van de Javaans-Surinaamse gemeenschap te vergroten.
 
Het United Jawa Event is een geweldige gelegenheid om de diversiteit van de Javaanse cultuur te presenteren en om nieuwe mensen te begroeten. Wij zijn van mening dat de Javaanse organisaties een waardevolle bijdrage kunnen leveren, bijvoorbeeld door het aanbieden van workshops, culturele activiteiten of door het opzetten van een stand om jullie organisatie en jullie activiteiten te promoten.

Bij dit event zijn er drie Javaanse categorieën :
1. cultuur en entertainment
2. culinair
3. educatie
 
Het United Jawa Event gaat een bruisende onvergetelijke manifestatie worden met verschillende activiteiten  zoals dans en muziek van Javaanse artiesten, overheerlijke Javaans-Surinaamse gerechten om van te smullen en diverse speciale workshops waarbij bezoekers meer kunnen leren over de Javaanse cultuur en tradities. Het belooft een fantastische dag te worden waarbij er een speciale verrassing is voor de vaders vanwege Vaderdag.

Als u ook geïnteresseerd bent om deel te zijn van dit unieke United Jawa Event, vul dan onderstaande vragenlijst in. Wij zullen dan zorgen voor de benodigde registratiegegevens en details. Wij zijn op zoek naar de volgende activiteiten:
1. Cultuur en entertainment: Gamelan, Pop Jawa band, Javaanse dans, Jaran Kepang, Poco poco, Javaanse modeshow, kletengan, etc.
2. Culinair: Javaanse pacitan hapjes, Saoto, Bami, Sate, BBQ, Berkat etc.
3. Educatie: workshop batik, Janur, gamelan les, kunst expositie, lezing over Javaanse contractarbeid etc.
 
Elke organisatie mag een kraampje (huren) om hun etenswaar of producten te verkopen. We willen de gerechten zodanig verdelen dat niet iedereen hetzelfde gerecht verkoopt (waardoor er maximale winst behaald kan worden) maar dat er een grote variëteit verkocht zal worden. De verdiensten uit de verkoop is geheel voor jullie club kas tevens als onkostenvergoeding  voor de culturele/entertainment en educatieve activiteiten vanuit uw organisatie.

Wij kijken er enorm naar uit om met u samen te werken en het United Jawa Event tot een onvergetelijke dag te maken. Dit is een unieke gelegenheid om de Javaans-Surinaamse gemeenschap zowel nationaal als internationaal op de kaart te zetten. In elk (social) media bericht of filmpje komt uw organisatie in beeld.
 
Middels deze kunnen jullie aangeven welke activiteit jullie kunnen of willen organiseren. Na deze registratie gaan wij gezamenlijk met jullie kiezen welke activiteiten aan welke deelnemer worden toegekend. Geef dus hierbij jullie sterkste activiteit aan. Er zijn 3  categorieën, dus bij elke categorie mag u een aantal activiteiten aangeven. Mocht u nog vragen hebben, schroom niet om ze te stellen via: javanendisapora.nl@gmail.com. Wij beantwoorden ze graag.

Matur nuwun,

Javanen in Diaspora Nederland

Volg ons op Facebook voor updates.

https://www.facebook.com/UnitedJawaEvent/

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter