blog | werkgroep caraïbische letteren

Unieke boeklancering: S.O.S. samoeraitraining

Een spannend avontuur in het hart van Brazilië

Breda, 27 september 2023 – Maak kennis met het verborgen leven van moderne samoeraikrijgers en de diepe wereld van jiu-jitsu in S.O.S. samoeraitraining, het nieuwste boek van Charlotte Doornhein. Dit boek biedt niet alleen entertainment maar ook waardevolle levenslessen en geeft een intrigerende draai aan de wereld zoals wij die kennen.

Over S.O.S. samoeraitraining
Samoeraikrijgers, eens de elitekrijgers van het oude Japan, leven voort in onze hedendaagse samenleving. Dit spannende avontuur speelt zich af in het exotische Rio de Janeiro en volgt vier jonge vrienden, Raul, Alexandre, Miguel en Estrela Ferreira, in hun reis van zelfontdekking en groei.
Getraind door jiu-jitsu grandmaster Brioso Silva, verkennen ze de kunst van zelfverdediging en de filosofie van het leven zelf.


Over de auteur Charlotte Doornhein
Charlotte Doornhein is meer dan een veelzijdig auteur; ze is ook schoolschrijver, psychologe, jiujitsutrainer en Rites of Passage begeleider. Met dit boek wil ze jiu-jitsu als sport en levensfilosofie onder de aandacht brengen, en de lezers inspireren om volgens de waarden van de samoerai te leven.

Hoe is Charlotte eigenlijk ooit met jiu-jitsu in aanraking gekomen?

Charlotte Doorhein
Foto © Marloes Voogsgeerd

“Op mijn zeventiende werd ik in de nacht in Gouda aangevallen door een dronken kerel. Ik kon niets doen om mij te verdedigen. Voorbijgangers kwamen niet helpen. Het liep goed af, maar was voor mij wel reden om jiu-jitsu te gaan trainen. Ik ben nu 51 jaar en nog steeds met jiu-jitsu bezig. Ik train zelf en geef ook lessen aan jeugd en volwassenen.
Ik wil met mijn boek jiu-jitsu als sport en als levenswijze (filosofie van de samoerai) onder de aandacht brengen. Op de mat kun je kinderen vanaf jonge leeftijd leren hoe ze eerlijk kunnen zijn, elkaar kunnen helpen, dapper kunnen zijn etc. De mooiste complimenten die ik van ouders krijg, is als ze vertellen hoe hun kinderen zich buiten de mat gaan gedragen volgens de waarden van de samoerai. Zelf probeer ik eveneens te leven volgens deze waarden en normen.”

14 oktober 2023 – Boeklancering in kimono’s
Zaterdag 14 oktober is de officiële boeklancering van S.O.S. samoeraitraining. De lancering vindt plaats bij sportschool Yamato in Weesp en begint om 9:15 uur met een speciale ceremonie op de jiujitsu mat. oeken zijn na afloop beschikbaar voor aankoop in de kantine, waar Charlotte de boeken zal signeren en voorzien van een persoonlijke boodschap (locatie: Weesp, Pampuslaan 153).

Wat vindt een Jiu Jitsu grootmeester van het boek?

Mario den Edel

“Dit boek is voor zowel kinderen als volwassenen boeiend om te lezen. In het begin wil de samoerai alles leren en doen, net zoals tegenwoordig in het Jiu Jitsu, het halen van banden. Naarmate de samoerai ouder wordt, zet hij dit opzij en gaat op zoek naar harmonie en welzijn. Het gaat er uiteindelijk om wat je voor een ander kan betekenen. Blij zijn voor een ander geeft je dan veel voldoening. Samen trainen en elkaar helpen is ook in het Jiu Jitsu het belangrijkste.”
Mario den Edel, 10e dan Jiu Jitsu, oud-directeur Internationale Jiu Jitsu Federatie (IJJF), oud-bondscoach Jiu Jitsu, tweevoudig Europees Kampioen Jiu Jitsu & founder van Het Duo System, Fighting System, E-Bo-No-Kata en Ne-Waza Kata.

Boekgegevens

S.O.S. samoeraitraining. Charlotte Doornhein. 190 pagina’s, softcover. Voor lezers van 9-99 jaar. ISBN 978-94-93314-20-7. Prijs € 16,95

Het boek is te koop bij elke (online) boekhandel. U kunt het ook rechtstreeks bij de website van
Droomvallei Uitgeverij kopen: www.droomvalleiuitgeverij.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter