blog | werkgroep caraïbische letteren

Uitgeverij Vaco stopt

[Bericht van Vaco Publishers]

Met een gebroken hart moeten wij u meedelen dat ons 129 jaar oude, door ons gedurende 49 jaar met zoveel liefde onderhouden monumentale pand in hartje Paramaribo door een vanuit de buren naar ons overgeslagen brand volledig is verwoest.

Door deze brand zijn alle fysieke zaken van onze uitgeverij verloren gegaan, inclusief onze bibliotheek met een groot aantal antiquarische boeken over Suriname, tal van originele handgeschreven manuscripten van auteurs, enz. Ook de in ons gebouw aanwezige kunstcollectie van meer dan 60 prachtige werken van bekende kunstenaars zoals Flu, Struikelblok, Chin A Foeng, Soeki, Pinas, Ramjiawansingh, Setropawiro en vele anderen is in vlammen opgegaan.

Dit pijnlijke gebeuren heeft ons diep aangegrepen. Zoals de situatie nu is, lijkt er een onomkeerbare situatie te zijn ontstaan die het niet verwachtbaar maakt dat wij onze uitgeverijactiviteiten nog zullen hervatten. Een deel van onze boekenvoorraad was elders opgeslagen zodat we de verkoop van bestaande uitgaven wel zullen kunnen voortzetten. 


Over de brand lees ook dit bericht

on 01.02.2024 at 17:25
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter