blog | werkgroep caraïbische letteren

Uitgeverij Conserve houdt ermee op

Uitgeverij Conserve te Schoorl houdt ermee op. De uitgeverij behaalde groot succes met de introductie van boeken van Cynthia Mc Leod in Nederland, maar bracht ook titels van o.m. John de Bye, Giselle Ecury, Humberto Tan, Jörgen Raymann, Johan Ferrier, Peter Dicker en publiceerde daarnaast veel Nederlands-Indische en Nederlandse schrijvers. De leeftijd en gezondheid van uitgever Kees de Bakker hebben hem ertoe gebracht een deel van zijn fonds over te doen aan Singel Uitgeverijen, waartoe o.m. De Geus en Querido behoren.

Op haar site meldt uitgeverij Conserve:

Beste boekenliefhebbers en bestellers van boeken van uitgeverij Conserve,

Uitgeverij Conserve gaat na 35 jaar zelfstandig te zijn geweest met ingang van 1 januari 2019 over in Singel Uitgeverijen (Arbeiderspers, Athenaeum, De Geus, Nijgh & Van Ditmar, Querido en Querido Kinderboeken, Volt – voorheen Q – en Volt Kinderboeken) onder geestdriftige leiding van Paulien Loerts, die we al 28 jaar kennen uit de tijd dat ze eigenaar was van de Larense Boekhandel waar ze een bloemlezing maakte uit ons boek Plattelandjes van Carry van Bruggen. Het is eervol om deel uit te maken van dit prestigieuze uitgevershuis en aan te mogen blijven als adviseur. De boekenvoorraad, integraal opgeslagen bij het Centraal Boekhuis in Culemborg zal per diezelfde datum overgaan. En vanaf 1 januari verkrijgbaar via Singel Uitgeverijen in Amsterdam.

Met uitzondering van de Regioreeks, die met Hier… begint zoals Hier schijnt de zon – Schrijvers over Schoorl, Groet en Camperduin – Van Bernlef tot Reve en delen telt over Alkmaar, Bergen en Bergen aan Zee en die beschikbaar blijft bij Conserve. Daarnaast de boeken over Jan van Scorel, Picasso in Schoorldam etc. Ook zal een aantal Goud van Oud-boeken (102) beschikbaar blijven – dankzij positieve instemming van Singel – via het Depot Compact van het Centraal Boekhuis alsmede een twintigtal titels via Boek op Verzoek. Als uitgever met de naam Conserve is het je taak om te conserveren!

Vanaf deze week zijn wij tot 4 februari 2019 met sabbatical. In februari wordt de website aangepast met de nog via ons leverbare titels als hierboven reeds aangegeven. U kunt in deze periode wel de genoemde boeken van regio en oud fonds bestellen, maar levering ervan volgt pas in februari. Alle nieuwe titels zijn vanaf 1 januari beschikbaar via Singel Uitgeverijen.

 

Uitgever Kees de Bakker

Het is voor het eerst dat we geen nieuwe voorjaarsaanbieding hebben. Dat geeft ons de mogelijkheid om even op adem te komen en ons in februari met onze Conserve-auteurs bij Singel weer te storten op de nieuwe boeken die gaan verschijnen zoals de in de zomer geplande titel Klem van de Zuid-Afrikaanse auteur Rudie van Rensburg, de evenknie van Deon Meyer met in de hoofdrol inspecteur Kassie Kasselman. Maar ook Pauline Vijverberg en Peter d’Hamecourt en vele anderen zoals Dumani Mandela zullen met nieuw werk komen. We zijn benieuwd wat de andere auteurs gaan doen, zoals Margriet Brandsma – recent verscheen haar boek over het Ruhrgebied – en Cynthia Mc Leod – die op haar 82ste nog zeer actief is met lezingen over Elisabeth Samson, recent in de Rode Hoed in Amsterdam maar daarvoor ook op universiteiten als die van Berkeley, Syracuse, Yale, Wisconsin en meest recent Baruch University in New York.

We wensen u een voorspoedig 2019 toe en veel leesplezier met onze prachtige boeken van Singel-Conserve.

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter