blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Tweede internationale award voor Danpaati

door Audry Wajwakana

 

BOVEN-SURINAME – “Het voelt goed aan om voor de tweede keer de Luxury Travel Guide Award te krijgen.” Dolenthousiast en heel trots houdt Christa Amoida, manager van Danpaati River Lodge, de glazen internationale onderscheiding in haar hand terwijl ze omringd wordt door jubelende bewoners van het dorp Dan.

Danpaati. Foto © Michiel van Kempen

 

Iedereen wil een foto met de award maken. “We hebben lang op dit moment gewacht”, gaat ze vrolijk verder. Sinds het managementteam van het toeristisch oord aan de Boven-Surinamerivier op 11 mei van dit jaar het nieuws ontving dat ze voor de tweede keer winnaar van de prestigieuze award is geworden, werd reikhalzend uitgekeken naar het moment dat de prijs naar het oord werd gebracht. In aanwezigheid van alle kapiteins, basya, bewoners en personeel is donderdag de prijs door het ministerie van Handel Industrie en Toerisme uitgereikt aan de kapitein van het dorp Dan, Kanel Kwadjani. De award is speciaal aan hem uitgereikt omdat hij vanaf de opzet van de lodgde een van de eerste werknemers was.

 

Kapitein Kanel Kwadjani van het dorp Dan houdt de award trots omhoog. Vlnr: Noah Afata (lodgemanager) Sirano Zalman (directeur), Christa Amoida (lodge manager). Achter staat Bradley Fraser, beleidsmedewerker van het ministerie van Handel Industrie en Toerisme. Foto: Audrey Wajwakana.

In de categorie ‘Customer Service Excellence’ heeft het toeristisch oord in heel Caribisch Gebied goede scores gehad. “Het is een heel grote eer. Het gaat namelijk om onafhankelijke reviews van gasten geven op sites als Trip Advisors”, zegt Sirano Zalman, directer van de lodge. De Luxury Travel Award (en Guide) is gestationeerd in Birmingham, Engeland en heeft een bereik van meer dan vijfhonderdduizend reizigers. Haar gids is op meer dan honderd luchthavens wereldwijd verkrijgbaar. In 2015 won de lodge reeds de prestigieuze prijs.

[van de Ware Tijd, 23/12/2017]

 

Danpaati. Foto © Michiel van Kempen

Danpaati. Foto © Michiel van Kempen

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter