blog | werkgroep caraïbische letteren

Tweede Clark Accord-lezing

Un sa memre Clark Accord
Op 11 mei is het precies twee jaar geleden dat de Surinaams-Nederlandse schrijver Clark Accord overleed aan de gevolgen van kanker. Had de eerste editie van de lezing nog het karakter van een herdenkingsdienst voor de te jong overleden schrijver, vanaf de tweede editie moet de lezing op zichzelf een sterk en belangwekkend concept zijn dat ook werkelijk iets toevoegt aan het aanbod van literair-culturele programma’s.

Clark Accord was als schrijver van grote betekenis voor de Surinaamse en Surinaams-Nederlandse gemeenschap. Als geen ander wist hij de noodzaak tot emancipatie en de vergroting van het zelfbewustzijn voor het voetlicht te brengen. Ter ere van zijn nagedachtenis wordt er tijdens deze avond op zaterdag 11 mei de tweede Clark Accord Lezing gegeven. Deze lezing zal met ingang van 2013 twee jaarlijks georganiseerd worden.

Met het uitroepen van de Clark Accord Lezing hoopt de organisatie een podium te geven aan inspirators van verschillend pluimage, die passie en betrokkenheid tot een kernwaarde van het leven hebben gemaakt. Dit om vooral de geest van Accord, het engagement en de liefde voor de mensheid, te verspreiden.

De tweede Clark Accord Lezing wordt verzorgd door Quinsy Gario (aanwezig onder voorbehoud), dichter en kunstenaar bekend als winnaar van de Hollandse Nieuwe Theaterrmakersprijs 2012 en van Roet in het eten. De lezing staat in het teken van herdenking en viering 150 jaar afschaffing slavernij in Suriname en de Antillen. De titel van de lezing is ‘Tussen Slavernijverleden als eindpunt en vertrekpunt. Kunst en cultuur als emancipatiehandvat’.

Sprekers en muzikale bijdragen
De avond wordt geopend door directeur van de OBA, Hans van Velzen. Familie Accord, Roué Hupsel en Roan Polanen spreken. En natuurlijk muzikale bijdragen.

Kaarten
U bent van harte welkom op de tweede etage bij het Cultuurplein van de OBA. Inloop van 19.30 uur tot 21.30 uur en het programma is van 20.00 uur tot 21.30 uur. De toegang is gratis. In verband met beperkte plaatsen adviseren wij u om op tijd te komen om teleurstellingen te voorkomen.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter