blog | werkgroep caraïbische letteren

Twee vliegen in één klap

onderwijs voor meer verbondenheid én zelfstandigheid

door Jamie Bommaert

Donderdag 15 december 2022 heeft er op de Haagse Hogeschool Den Haag een evenement plaatsgevonden ter ere van Koninkrijksdag 2022. Het thema dat hierbij centraal stond was ‘Onderwijs, samen leren en groeien in het Koninkrijk’.

Jamie Blommaert / foto Michael Rog

Op basis van dit onderwerp heb ik samen met al mijn medestudenten van de minor ‘Introductie Koninkrijkszaken’ een essay geschreven. Natuurlijk was het de bedoeling om een voldoende voor dit essay te scoren, maar de beste nummers 1, 2 en 3 konden ook nog een prijs winnen. Ik voel mij zeer vereerd dat mijn essay door Carlson ( Carls) Manuel, Juan Edberto Thijsen en Rene Violenus en hun personeel tot beste essay verkozen is.

Alsof dat nog niet goed genoeg was, had ik ook nog de mogelijkheid om mijn essay voor te dragen aan een zaal vol geïnteresseerde en betrokken mensen wat betreft het Koninkrijk, waaronder ombudsman Reinier Van Zutphen, Nolly Oleana en nog heel veel andere. Erg spannend maar gelukkig werd ik zo verblind door de lichten dat ik niemand in de zaal kon zien dus dat scheelde.

Voor de tekst, zie hier in pdf

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter