blog | werkgroep caraïbische letteren

Twee kinderboekenfestivals voor dit jaar afgeblazen

De Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname zal de twee resterende Kinderboekenfestivals van 2016 met als thema ‘groeien’, verschuiven naar volgend jaar. Het Kinderboekenfestival Sipaliwini was gepland voor de periode 27 tot en met 29 april, terwijl het Kinderboekenfestival Commewijne op de agenda stond van 25 tot en met 27 mei 2016.

 

kinderboekenfestival coronie

Aangepast kinderboekenfestival in Coronie in februari.

2016 is het laatste jaar van het meerjarenthema ‘groeien’ van KBF. De focus ligt op ‘de groei van ons land’. De slogan die ons dit hele jaar moet begeleiden, luidt ‘Suriname zal groeien door aandacht voor groen, als jij en ik meegroeien, lezen en doen!’ Voor dit jaar waren de laatste 3 districten aan de beurt om het KBF met als thema ‘groeien’ op bezoek te krijgen.

Stichting Projekten, die in opdracht van Stichting KBF de festivals uitvoert, heeft in februari van dit jaar een aangepast ‘eendaags’ Kinderboekenfestival gehouden op de Salemschool in het district Coronie, waarin zowel de vier basisscholen als de twee VOJ-scholen van het district hebben geparticipeerd.
Van maandag 29 februari tot en met zaterdag 5 maart vond op het KKF Jaarbeurscomplex het jaarlijkse kinderboekenfestival Paramaribo plaats.
Het lag in de bedoeling om in Sipaliwini en in Commewijne ook aangepaste kinderboekenfestivals te houden, maar ook de alternatieven zijn op dit moment niet haalbaar, waardoor verschuiving de enige optie was, zegt de stichting.

Aan dit besluit om de festivals naar 2017 te verschuiven liggen meerdere redenen ten grondslag. De begrotingen die een jaar geleden voor de festivals waren opgesteld, zijn niet meer valide. Door diverse oorzaken kon het voortraject met de scholen niet optimaal worden uitgevoerd. De omstandigheden waarin we als land verkeren, zijn van invloed op de keuzen die donoren, ouders, leerkrachten en vrijwilligers maken, stelt stichting Projekten.

[van Starnieuws, 8 april 2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter