blog | werkgroep caraïbische letteren

Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá

Op vrijdag 17 augustus 2018 verzorgt schrijver, dichter en vertaler Libèrta Rosario de Tulalezing. De Tulalezing wordt georganiseerd door het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) i.s.m. de Vereniging Antilliaans Netwerk en de stichting Ocan (Overlegorgaan Caribische Nederlanders) in het kader van de Tulaherdenking.

Libèrta Rosario. Foto © Michiel van Kempen

Tula

Tula was een Curaçaose verzetsheld die in 1795 de leider was van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen. De Tulalezing heeft als thema “Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá” (Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren). Een persoonlijke reflectie op het fenomeen Tula en hetgeen waar hij symbool voor staat.

 

Tula. Brons van Edsel Selberie. Foto © Michiel van Kempen

Libèrta Rosario

Libèrta Rosario is op Curaςao geboren en opgegroeid. Sinds 1967 woont zij in Nederland en is werkzaam geweest als redactielid van het Nederlandstalig tijdschrift América Latina. In 2013 publiceerde Libèrta Rosario haar boek Onsterfelijk, de Nederlandse vertaling van de Papiamentu roman E Rais ku no ke muri, geschreven door haar vader, dichter en prozaschrijver Guillermo Rosario. Onsterfelijk behandelt de periode van de slavernij en de opstand van 1795 op Curaçao onder leiding van Tula.

Datum: vrijdag 17 augustus 2018, aanvang 19.00 uur.
Locatie: Parool Theater, Wibautstraat 131D, Amsterdam
De toegang is gratis. U kunt kaartjes bestellen via deze link

.

2 comments to “Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá”

  • Aankondiging op 23 augustus van een lezing op 17 augustus?

    • Aankondiging stond er wel al eerder op, maar is bij een update abusievelijk verschoven naar een recentere datum – red. CU.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter