blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Tula Herdenkingsconcert

Multi-instrumentalist Stanley Clementina, koningin van de Tumba Elia Isenia (Curaçao) en de rijzende ster Tamara Nivillac zijn dit jaar door het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) gevraagd om op zondag 12 augustus 2018, aanvang 16.00 uur, het Tula Herdenkingsconcert in de Stadsschouwburg Amsterdam te verzorgen.

 

Het Tula Herdenkingsconcert is een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose verzetsheld Tula die in 1795 de leider was van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen.

De op Curaçao geboren Stanley Clementina is al ruim 20 jaar actief in de muziekindustrie. Hij bespeelt maar liefst vier verschillende instrumenten (piano, (bas)gitaar, drums en percussie) en is tevens docent aan het conservatorium van Amsterdam. Speciaal voor dit concert heeft hij een all-star begeleidingsband samengesteld met wie hij naast een eerbetoon aan Tula ook een ode brengt aan de rijke muziekcultuur van Dushi Kòrsou.

De Curaçaose koningin van de Tumba, cultuur icoon, storyteller en dichter Elia Isenia, die speciaal voor het concert uit Curaçao overkomt, en de talentvolle zangeres Tamara Nivillac zullen voor vocaal vuurwerk gaan zorgen. Een storyteller en de danser Remses Rafaela voegen een extra dimensie toe aan dit nu al epische spektakel.

Kortom, een concert dat u absoluut niet mag missen. Tot ziens op 12 augustus 2018 in de Stadsschouwburg Amsterdam.

“Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá” | Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter