blog | werkgroep caraïbische letteren

Tula Herdenkingsconcert 2023

Met het Tula Herdenkingsconcert 2023 wordt een eerbetoon gebracht aan de Curaçaose verzetsstrijder Tula, die in 1795 de grootste opstand van tot slaafgemaakten in het Caribisch deel van het Koninkrijk leidde. Tula droeg hiermee onmiskenbaar bij aan de emancipatiedrang van tot slaafgemaakten op Curaçao en de omringende eilanden.

Het concert wordt gecureerd door de meester in percussie en compositie, Vernon Chatlein, die een kleurrijk palet aan stijlen presenteert onder de titel E Forsa Tei (De Kracht Is Er). Chatlein noemt het een ode aan Ancestor Joceline Clemencia en de kracht van de vrouw. Chatlein wordt vergezeld door de legendarische Elia Isenia, bekend om haar krachtige stem en historische liederen die diepgeworteld zijn in het prachtige eiland Curaçao.

“Mama Elia” weet intense emoties op te roepen en je daar te raken waar je het voelt. De met een Edison bekroonde ongekend veelzijdige singer-songwriter Izaline Calister combineert traditionele muziek van Curaçao met uiteenlopende muzikale stromingen. Chatlein neemt zijn eigen band mee, Chatlein i su Zumbi, die bestaat uit uitmuntende muzikanten waarmee hij de mysterieuze Muzik di Zumbi transformeert naar een hedendaagse uiting van Afro-Curaçaose jazz en geïmproviseerde muziek. Een betoverende ervaring met deze unieke verzameling iconen van het Afro-Curaçaose muzikale erfgoed.

Het concert vindt plaats op 20 augustus 2023 van 19.30 uur tot 21.00 uur in het ITA in Amsterdam. Tickets zijn te bestellen via de website van ITA.

Izaline Calister / foto Aart G. Broek

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter