blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Tula Herdenkingsconcert 2019: Izaline Calister

Het Tula Herdenkingsconcert 2019 op 18 augustus 2019 is een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose verzetsstrijder Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen die in augustus 1795 heeft plaatsgevonden.

 

Izaline Calister. Foto © Michiel van Kempen

Swingende verhalen uit het hart van Otrabanda
Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) heeft dit jaar zanger, componist en tekstdichter Izaline Calister gevraagd om als curator op treden voor het jaarlijkse Tula Herdenkingsconcert in het Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam).

Izaline Calister neemt u aan de hand van filmfragmenten, dans, verhalen en bovenal fantastische muziek mee naar het Curaçao van vroeger en nu. Een concert waarin het leven van Tula, zijn erfenis, idealen en betekenis voor het heden met oprechte trots zal worden gevierd. Izaline Calister wordt daarin bijgestaan door zangeres Niata Augusta (lead vocalist van Grupo Trinchera), danser/choreograaf Dalton Jansen en een fenomenale all-star live band met onder meer haar broer Roël Calister in de gelederen.

Het Tula Herdenkingsconcert nodigt u uit om met Izaline Calister op een reis in de tijd te gaan. Een reis die u meeneemt langs traditionele Afro-Curaçaose muziek en hoe deze samensmelt met hedendaagse muzikale interpretaties die juist zo kenmerkend zijn voor de bewogen geschiedenis en de veelkleurige diversiteit van het prachtige eiland Curaçao.

Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam
Aanvang: 19.00 uur
Entree: €15

‘Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá’ (Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren)

lead vocals Izaline Calister
vleugel Marc Bischoff
bas Yerman Aponte
drums Enrique Firpi
gitaar Ed Verhoeff

Special guests:
percussie Roël Calister
backing vocals Niata Augusta
dans / choreograaf Dalton Jansen

regie adviezen Leoni Jansen
beeld Thijs Borsten
geluidstechnicus Rijk Jacobs

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter