blog | werkgroep caraïbische letteren

Tuinieren in de Tropen

Het kan, tuinieren op de droge Benedenwindse Eilanden. Het boek Tuinieren in de Tropen bewijst het. Eind vorige eeuw schreef Jeannette van Ditzhuijzen in de Ñapa, de zaterdagbijlage van de Amigoe, een tweewekelijkse column over haar ervaringen in haar eigen tropentuin.

Deze werden uitgegeven met een zevental columns en vooral veel prachtige foto’s. Verspreid over het boek staat verder  een dertigtal praktische tips voor succesvol tuinieren op de Benedenwindse Eilanden. Een index op plantennamen maakt het geheel compleet. Na het lezen krijg je zin om meteen aan de slag te gaan. Want het kan wel, weelderig groen op de droge eilanden.

Jeannette van Ditzhuijzen tuiniert al haar hele leven. Haar eerste tropische tuinervaring deed ze in Suriname op. Toen ze van 1990 tot 1994 op Curaçao woonde, heeft ze daar ook met overgave getuinierd en van haar eigen fouten geleerd. Van Ditzhuijzen schreef voor LM Publishers diverse boeken over Curaçao zoals Geschiedenis in Steen (over monumentenzorg), De Willemstad (over het dagelijks leven in 19e-eeuws Punda). Vorig jaar kwam een biografie van haar uit over de olympische zwemster Enith Brigitha.

Jeannette van Ditzhuijzen: Tuinieren in de Tropen – Aruba Bonaire Curaçao is rijk geïllustreerd (195 illustraties) en vanaf begin oktober op Curaçao te koop voor ANG 47,95;  voor een inkijkexemplaar, zie hier.

on 22.09.2018 at 10:37
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter