blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Trumpet-voorganger vast en weer vrij wegens geluidsoverlast

Pastor in vrijheid gesteld

door Naomi Hoever

PARAMARIBO – De voorganger van volle-evangeliegemeente Trumpet of Revival and Prayer Ministry aan de Nieuwweergevondenweg is dinsdag in vrijheid gesteld. Hij was vorige week donderdag in verzekering gesteld omdat hij weerspannig tegenover politieagenten zou zijn geweest. Dit gebeurde nadat hij was aangesproken op geluidsoverlast en het niet naleven van vergunningsvoorwaarden voor het houden van kerkdiensten.

 

Eén van de advocaten van de pastor, Robby Denz, zegt dat hij eerst wil afstemmen met de voorganger alvorens met informatie naar buiten te treden. Hij stelt dat hij op grond van zijn verantwoordelijkheden naar het Openbaar Ministerie toe zaken niet naar buiten wil brengen, omdat het een besloten zitting is geweest, waarin de zaak behandeld is. Denz zegt dat hij de voorganger sinds zijn invrijheidstelling dinsdag niet meer heeft gesproken.

In een verklaring die de politie daags na het gebeurde uitgaf, schrijft de publiciteitsdienst dat er reeds twee dagen vóór de aanhouding klachten waren van geluidsoverlast. Bij het zien van de politie werd het geluid afgezet en de voorganger is toen aangesproken. De gemeente heeft een vergunning voor het houden van diensten op woensdag, vrijdag en zondag op vastgestelde tijdstippen.

Op de dag van de arrestatie zou de pastor naar de politie hebben geroepen: “Wat komt deze koelieman in mijn kerk doen.” Volgens de wetsdienaren stak de man zijn vingers in het gezicht van een politieman en ging tegen hem tekeer. De pastor zou zich ook hevig hebben verzet.

De politie berichtte dat de voorganger probeerde het wapen van één van de politiemannen uit de holster te rukken, waardoor de broek scheurde. Hij bracht een andere agent een vuistslag toe in het gezicht, waardoor deze gewond raakte. Weer een andere politieman moest klappen incasseren waardoor hij een zwelling in zijn gezicht heeft”, staat in het politiebericht. Volgens de politie klagen buurtbewoners al twee jaar over geluidsoverlast.

Lees meer: Pastor in vrijheid gesteld – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2018/05/10/pastor-in-vrijheid-gesteld/#ixzz5F6YasnFD

[uit de Ware Tijd, 10/05/2018]

 

 

In opspraak geraakte pastor: ‘De politie jokt’

door Naomi Hoever

PARAMARIBO – “De politie jokt. Wij beschikken over beelden vanaf het begin van het politieoptreden tot het eind. Deze videos zullen wij op Youtube uploaden en verspreiden via de radio en televisie “, zegt pastor Jude van de Volle Evangelie Gemeente ‘Trompet of Revival and Prayer Ministry. Hij zegt terwijl kerkleiders met de politie aan het praten waren zagen zij zwaargewapende agenten de deur forceren en op ze afkomen.”Ik ben een man God en iemand met gezag. Ik zal nooit een leugen uitspreken tegen de politie ”
De voorganger geeft aan dat de zaken waarvan hij wordt beschuldigd in het persbericht van de politie niet op waarheid berusten. Hij vertelt dat de wetsdienaren boos werden toen hij ze weerhield op het altaar te lopen. “Dit is de plek waar men niet zomaar mag komen. Ik zei ze ik loop naar u toe”.
Hij is dinsdag vrijgelaten na vanaf vorige week donderdag in verzekering te zijn gesteld. “Er zijn beelden waar ik met de wetsdienaren aan het praten ben en er is ook beeldmateriaal waar ik in elkaar wordt geslagen.” Het voorval is besproken met internationale kerkorganisaties waar de gemeente is aangesloten. De bisschoppen van deze kerken komen naar Suriname om de zaak verder af te handelen. “We waren niet bezig met een kerkdienst maar waren aan het bidden voor zieken en volgelingen in nood.”
De voorganger zegt dat hij van de politie te horen kreeg dat zij de opdracht van hogere hand hadden de dienst te stoppen. Toen Jude vroeg van welk station de politiemanschappen afkomstig waren “begonnen ze mij in elkaar te slaan”. De pastor zegt verder dat het gebouw van airco’s voorzien is waardoor voorbijgangers niet kunnen zien of horen wat er binnen gebeurd en dat de buurman die Inspecteur van poltie is de boosdiener is van alles.

[uit de Ware Tijd, 10/05/2018]

VVEPS verklaring over aanhouding pastor Volle Evangelie

Met grote verontwaardiging hebben wij van V.V.E.P.S. (Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten en Bedieningen in Suriname) kennis genomen van het gewelddadig en bruut optreden van manschappen van de politie tijdens de eredienst van afgelopen donderdag 3 mei in een Volle Evangelie Gemeente.

Ook de aanhouding en in verzekering stelling van één van onze Volle Evangelie voorgangers op onrechtmatige gronden, die daarop volgde, heeft ons zéér bevreemd. Dit bruut optreden van manschappen van de politie, is voor ons als vereniging compleet onaanvaardbaar!

Wij vragen ons af of het nodig was de deuren van het Kerkgebouw met geweld te betreden en gewapend dit Godshuis binnen te komen, terwijl de eredienst gaande was. Dit toont een hoge mate van disrespect voor de Godsdienst van de gelovigen ter plaatse, door het KPS.

Tevens was er in het onderhavige absoluut geen sprake van een misdrijf (zie het Wetboek van Strafrecht), terwijl er wel een duidelijke aanhouding ten onrechte is verricht. Na ons intern verricht onderzoek, wensen wij gaarne aan te geven, zonder aan het gezag van de politie te komen, dat dit voorval anders is verlopen dan wat er in de media wordt verspreid en door het KPS wordt bevestigd.

Het imago van het Volle Evangelie in het algemeen en deze plaatselijke Gemeente in het bijzonder, is door deze incorrecte berichten, die bezijden de waarheid zijn, ernstig aangetast. Ook het positief beeld van deze bewuste voorganger, heeft een onherstelbare deuk gekregen, vooral naar zijn gemeenteleden en buurtbewoners toe. Dit bruut optreden van deze manschappen van de politie, heeft een zeker trauma achtergelaten bij de gelovigen, vooral bij de aanwezige kinderen.

Wij spreken de hoop uit, dat zulks optreden van wetsdienaren zich nooit meer herhaalt in de gemeenschap van gelovigen, die bidden en werken voor het welzijn van ons land en volk. Tevens verwachten wij een officiële verontschuldiging van de leiding van het KPS en de minister van Justitie en Politie, voor dit onsmakelijk optreden van de Politie, die onze ‘beste kameraad’ behoort te zijn.

De Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten en Bedieningen in Suriname (VVEPS) wenst hierbij haar medeleven te uiten aan de nabestaanden van de vermoorde vissers.

Het bestuur van de Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten en Bedieningen in Suriname.

[van Starnieuws, 14 mei 2018]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter