blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

‘Tribute Doble R prachtig cadeau aan Curaçaose volk’

‘Tribute Doble R prachtig cadeau aan Curaçaose volk’

Curaçao – Het wereldberoemde zestigkoppig Metropole Orkest verkast in zijn geheel van Nederland naar Curaçao, aangevuld met een stevige Curaçaose kern op piano, drums, percussie en topsolisten. Aanleiding is een ode aan de Curaçaose componist Doble R, dat vanavond plaatsvindt als startschot van het Curaçao North Sea Jazz Festival.

randal-corsen

Randal Corsen

Pianist en muzikaal directeur Randal Corsen heeft het project al eerder uitgevoerd in Nederland, in 2010 en in 2013. Hij verwacht vanavond een concert dat toch weer een ander accent heeft: “Wat we deze keer anders doen, is dat ik zelf meedoe op piano. De kern van het orkest zit al op Curaçao, met bass en percussie, zelfs de ‘backing vocals’.”
Solisten
“Allemaal lokale mensen. Hierdoor konden we meer de details induiken. We hebben een mooie verdeling van verschillende periodes uit zijn carrière bereikt”, vindt Corsen. “Kijk alleen al naar de solisten vanavond: Marlon Victorina is nu de leadzanger van Doble R. Gibi Doran, Ompie Stefania komen uit eerdere periodes. Dan hebben we nog Izaline Calister, Shirma Rouse en Giovanca, die er weer een hele eigen draai aan geven. Ik denk dat we nu dichter bij de essentie van zijn muziek komen dan voorheen.”
Cadeau
En Gregory Elias? Lachend haalt de pianist zijn schouders op: “Hoe haalt hij het in zijn hoofd om dit te doen. Wat een onderneming, je houdt het niet voor mogelijk. Als ik zeg dat het een mooie geste is, dan is dat een ‘understatement’. Het is een prachtig cadeau aan het Curaçaose volk.”

[van versgeperst.com, 28-08-2014]

Gregory Elias: ‘Op naar tiende editie van CNSJ’

Curaçao – De vijfde editie van North Sea Jazz festival op Curaçao belooft een spektakel met goede muziek en goede sfeer te worden. “We proberen onszelf elk jaar te overtreffen”, vertelt Gregory Elias, organisator van Curaçao North Sea Jazz (CNSJ), aan Radio Hoyer 2. De line-up van artiesten is al bekend.
Zo treden onder andere Bruno Mars, Joss Stone en Rod Stewart op. Gisteren is bekend gemaakt dat Smokey Robinson ook op het podium staat tijdens het festival.
Niet verwacht
Elias vertelt dat hij vijf jaar geleden niet had verwacht dat er nu weer een editie van CNSJ zou komen. Niemand had verwacht dat het zo uit de hand zou lopen, op een positieve manier dan.”
Tiende editie
Elias ziet het best gebeuren dat er zelfs een tiende editie komt van North Sea Jazz. “We gaan ons best doen. Het concept moet kwalitatief goed blijven.”

[van versgeperst.com, 06-06-2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter