blog | werkgroep caraïbische letteren

Training familiegeschiedenis en oral history

Ben je bang dat er straks geen familieleden meer in leven zijn die iets kunnen vertellen over jouw familiegeschiedenis? Of weet je niet waar je moet beginnen met het optekenen van jouw familieverhaal? Heb je nog geen idee hoe je om moet gaan met familieleden of onderwerpen waar je zelf emotioneel bij betrokken bent?

 

”Ik zou willen dat ik mijn (groot)ouders naar hun levensverhaal had gevraagd toen ze nog leefden”, is een veelgehoorde opmerking van mensen die op een goed moment behoefte krijgen om op zoek te gaan naar hun familiegeschiedenis.’

Op 23 juni en 7 juli as. organiseert Yvette Kopijn van stichting Zieraad een tweedaagse oral history training. De training is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in hun familiegeschiedenis en deze via oral history interviews willen vastleggen.

Tijdens de training worden vier thema’s in deelsessies behandeld:

1) Mijn familie en stamboomonderzoek
2) Oral history als benadering en methode
3) Het oral history interview opnieuw bekeken
4) Presenteren van (levens)verhalen en familiegeschiedenissen

Prijs: € 250,- (inclusief relevante artikelen, lunch en borrel na de laatste workshop). Omdat we een Stichting zijn, wordt er geen BTW gerekend.

Meld je alvast aan op Facebook voor deze training. Begin deze week volgt een link met meer informatie. over de training en het aanmelden.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter