blog | werkgroep caraïbische letteren

Trailer Wiren the Movie online; première 10 december

Na keihard werken is de officiële trailer van Wiren the Movie eindelijk af! ‘Nu is het hard doorwerken om de film in première te laten gaan in TBL Cinemas op 10 december 2018, de dag van de rechten van de mens,’ vertelt regisseur Ivan Tai-Apin.

 

Een fragment van ‘Wiren the Movie’. Deze film gaat op 10 december dit jaar in première in TBL Cinemas.

Sander Coumou, Director of Photography, is inmiddels terug in Suriname om mee te helpen de film af te ronden. Het team dat belast is met de postproductie is uitgebreid met Ivan Ritfeld, die de muziek verzorgt, en Riccardo Steeman die verantwoordelijk is voor geluidsbewerking.

Stichting SUDOBE (Surinaamse Doven Belangen), de initiatiefnemer van deze speelfilm, wil eenieder bedanken die tot nu toe op zijn of haar wijze een bedrage heeft geleverd aan de totstandkoming van dit product. Wiren Meghoe, 18 jaar en lid van Stichting SUDOBE, gebaart: “Ik kan niet wachten totdat alle doven in Suriname naar TBL Cinemas kunnen gaan om eindelijk de film te zien.” De film is geïnspireerd door de dove Wiren die dezelfde kansen wil als iedere andere burger.

De werkgroep, bestaande uit Stichting SUDOBE en IT GOES Productions, is nu twee jaar bezig om deze film te realiseren. Het is voor het eerst dat er zo’n groot project geïnitieerd is met horende én niet-horende mensen. In totaal hebben er 900 mensen aan meegewerkt. “We zijn heel benieuwd naar wat deze film teweeg zal brengen voor de samenleving”, zegt Sander Coumou, die ook lid is van de werkgroep.

De opbrengsten van Wiren the Movie zullen worden ingezet voor sub-projecten van Stichting SUDOBE.

Wilt u deze film nog financieel ondersteunen of heeft u vragen, neem dan contact op met Stephanie Waridjan van Stichting SUDOBE op het nummer +597 8683733 (Bellen of app) of door te mailen naar filmproductie12@gmail.com.

Blijf onze Facebook paginavolgen voor informatie over kaarten voor de première en voorstellingen van Wiren the Movie.

[van Starnieuws, 13 november 2018]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter