blog | werkgroep caraïbische letteren

Toko 51 biedt Caribische schrijvers een podium

Performances, debat en bijzondere boeken

Maak op zondag 27 september kennis met het literair programma van de West-Kruiskade, Echt Rotterdam Festival. Waarom? Omdat te weinig aandacht is in Nederland voor Caribische dichters, schrijvers en Spoken Word artists. Toko 51, de culturele supermarkt van de West-Kruiskade wordt omgetoverd tot een Caribisch literair podium. Spoken word artists, dichters en schrijvers geven voordrachten en gaan met elkaar in debat over hun grootste passie: schrijven!

Hoe komen zij aan hun inspiratie, hoe wordt hun culturele achtergrond verwerkt in hun boeken? Is het lastiger om met een andere achtergrond door te breken in Nederland? De schrijvers Leo Balai, Henna Goudzand Nahar en Mizt aan de Maas zijn aanwezig voor een korte voordracht en onderdeel van het debat. Vanaf 14.00 uur zijn er diverse performances van Gerda Zaalblok, Ivan Words en Poezhia. Het interactieve literair debat start om 15.30 uur aan de West-Kruiskade 51 en wordt geleid door Eloah Udenhout.

Boekenverkoop

Tijdens deze middag zullen de boeken van o.a. Leo Balai, Henna Goudzand Nahar, Mizt aan de Maas en Carlos Cardoso worden verkocht in Toko 51.

Schrijvers

– Henna Goudzand Nahar schrijft zowel voor kinderen als voor volwassenen. Maak kennis met haar romans ‘Hele dagen in de regen’ en ‘Over het zoute water’. Op zondag 27 september om 16.30 uur is ze aanwezig bij het literair debat in de culturele supermarkt, Toko 51.Meer informatie over deze schrijfster via http://www.hennagoudzandnahar.nl

 

Henna Goudzand Nahar Rotterdam Keti Koti 2015 CS2B2622_small (8)

Henna Goudzand Nahar

– Leo Balai is een zelfstandig historisch onderzoeker en schrijver en heeft meerdere publicaties op zijn naam staan. Het boek ‘Slavenschip Leusden – Moord aan de monding van de Marowijnerivier’ is tijdens het debat ook te koop! Meer informatie over Leo Balai via http://www.leobalai.com

– Mizt aan de Maas is een multi-getalenteerde jonge schrijver debuteerde met het boek ‘Quasa’s Pepertje’. Naast schrijver is hij ook spoken word artist en rapper. Hij is tevens genomineerd voor de Jonge Jury met dit boek. Meer informatie, via http://www.miztaandemaas.com.

Deze 3 schrijvers zullen van 16.30 tot en met 17.15 een stuk voordragen uit hun werk en met elkaar in debat gaan over het belang van Caribisch erfgoed.

Dichters & Spoken Word artists

– Ivan Words is een multi-talent. Deze Rotterdamse woordkunstenaar put inspiratie uit de realiteit van het leven. Artistiek, creatief, meeslepend, rauw en werelds! Maak kennis met Ivan Words op zondag 27 september om 14.00 uur (performance) en om 15.30 uur (debat).

– Gerda Zaalblok schrijft en declameert haar gedichten overwegend in het Surinaams met als doel: het behoud van het Sranan Tongo in haar oude oorspronkelijke vorm. Haar woorden raken je tot diep in je ziel! Maak kennis met Gerda Zaalblok op zondag 27 september om 14.20 uur (performance) en om 15.30uur (debat).

 

Gerda Zaalblok

Gerda Zaalblok

– Poezhia: ‘Ik ben zoveel meer dan ik uit kan leggen’. En dat legt Poezhia graag uit in haar prachtige performances waarbij haar vrouw zijn centraal staat! Laat je verrassen, iedere keer weer, door haar ontwapenende woorden. Maak kennis met Poezhia op zondag 27 september om 15.00 uur (performance) en om 15.30 uur (debat).

– Carlos Cardoso schijft “Poëzie voor iedereen” in het Portugees. Zijn eerste gelijknamige bundel neemt je mee op een prachtige reis. Maak kennis met Carlos Cardoso op zondag 27 september om 15.30 uur (debat).

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter