blog | werkgroep caraïbische letteren

Tjon Rockon wint HKU Award 2010

Theatermaker Tjon Rockon won deze maand de HKU Award 2010. De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Award werd aan Tjon Rockon toegekend voor zijn theatervoorstelling Double Dong, over homoseksualiteit in de hiphopscène. In een rauwe en verontrustende voorstelling stelt hij dit taboe ter discussie. De HKU-Award is de prijs voor de meest vernieuwende en ondernemende afstudeerder van de HKU. De prijs omvat 5000 euro en een oorkonde.

Klik hier voor het filmpje dat op de uitreiking op 9 december werd vertoond.

Double Dong is van 1 t/m 12 februari 2011 weer in het MC Theater (Westergasfabriek, Amsterdam) te zien.

.

 

Tjon Rockon werd geboren op 27 maart 1971 in Rotterdam. Zijn roots liggen in Paramaribo Suriname. Hij is een product van verschillende culturen. Een moksie. Tjon groeide op in Rotterdam Noord en werd op jonge leeftijd beïnvloed door de hip hop-cultuur eind jaren ‘80. Electric boogie en graffiti waren zijn passie. Het zelf schrijven, maken en performen op een podium was wat hem aansprak tijdens zijn tours langs podia als Odeon, Kwakoe en Space.
Na een jaar freestylen op de Willem de Kooning Kunstacademie volgde hij zijn hart en begon hij met het volgen van acteer workshops. Theatergroep Rotterdams Lef was zijn eerste move. Hiernaast volgde hij lessen aan De Acteerstudio in den Haag en bij De Trap in Amsterdam.
Als fanatiek beoefenaar van martial arts wordt zijn spel gekenmerkt door een grote energie en perfectie. Hij omschrijft zichzelf als een wandelende tijdbom op zoek naar de balans.
In 2004 vertolkte hij de hoofdrol bij Made in da Shade als Tony Montana in de theater voorstelling Scarfaced. Tijdens het Hollandse Nieuwe Festival 2007 won hij de publieksprijs als theatermaker voor zijn voorstelling Riet.

on 18.12.2010 at 10:00
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter