blog | werkgroep caraïbische letteren

Tijdens de pandemie en lockdown gebeuren er ook goede dingen

door Ruth San A Jong

Shantanu Soei Len Tjon, ons jongste spruitje volgde schrijflessen in Creatief Schrijven bij de Schrijversvakschool Paramaribo. Op een gegeven moment schoot haar enthousiasme en creativiteit de lucht in.

Ze wou een boek schrijven over dingen in en van het leven. Zaken waarover men niet nadenkt en niet belangrijk genoeg vindt. Honderd vragen en stellingen had ze. Soms met huilen en schreeuwen. Dat was als ze iets niet uit haar hoofd kon zetten of als de omgeving niet snel genoeg op haar leergierigheid reageerde. Ik zag deze artiesten perikelen en kon daar gelukkig mee omgaan. Ze vroeg me een keer of ze normaal was. Ik zei haar dat ze normaal is, want artiesten zien het leven precies zoals het is. Dit vertellen ze d.m.v. hun kunst aan niet normale mensen. Zo heeft ze dus de Pandemie doorgebracht met schrijven en tekeningen maken voor haar boek.

De titel van het boek is Alakondre verhalen uit de wereld van Soei Len en heeft 17 korte verhalen. Soei len is een meisje van elf jaar, help dit Elfje haar droom te verwezenlijken door dit boek te publiceren. Volg de posts van de Schrijversvakschool Paramaribo.Een moeder van een Elfje met een droom.

Kijk naar de youtube video, klik hier

Doneer in Suriname op rekening van de Schrijversvakschool t.b.v. Soei Len
Hakrinbank
SRD: 20.263.6793
USD: 20.809.6309
EUR: 20.809.6317

In Nederland kan er ook gedoneerd worden: NL25 TRIO 0390 2229 25, rekning Schrijversvakschool Groningen

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter