blog | werkgroep caraïbische letteren

Tienjarig bestaan Landhuis Bloemhof

door Ilja Roos

Curaçao – Landhuis Bloemhof bestaat dit jaar tien jaar en daarom is de expositie A Decade of Reminiscing te zien. Hierbij is een beroep gedaan op klanten die in het verleden werken gekocht hebben en het nu in bruikleen afstaan. Daar is ook een ‘buyer’s statement’ aan toegevoegd. In dit statement hebben de bruikleengevers omschreven wat zij toen de aantrekkingskracht van het gekochte werk vonden.

Kunstplatform
Landhuis Bloemhof is al vanaf de jaren vijftig een belangrijk platform geweest voor kunstenaars. May Henriquez, ook wel Shon May, kwam als klein kind vaak bij haar oma Emma Lopez Penha op Bloemhof spelen. Vanaf de jaren ’40 tot de jaren ’70 heeft May daar gebeeldhouwd. Als het landhuis niet bewoond werd, vonden daar regelmatig kunstexposities, maar ook lezingen en recitals, veilingen en toneelopvoeringen plaats. De nakomelingen van May wisten Landhuis Bloemhof verder te ontwikkelen tot een succesvol kunst-, cultuur- en historisch centrum.

Bezichtigen
De expositie is te bezichtigen tot en met 4 augustus en vertoont een breed scala aan kunst van lokale en internationale kunstenaars, zoals Silvina Ibañez uit Mexico, Tebó uit Haíti, K. Murlidharan uit India, Jasper Krabé, Peter Kos, Helen Martina en Anita Martina.

Het landhuis ligt aan de Sta. Rosaweg 6 en de openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag tussen 09.00 uur en 14.00 uur. Groepsbezichtigingen kunnen op andere tijden en daarvoor kun je bellen naar 737-5775, mailen naar info@bloemhof.an of naar de website.

[van Versgeperst.com, 21-06-2012]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter