blog | werkgroep caraïbische letteren

Theaterstuk over Johan Ferrier

Bijzondere theateravond over Johan Ferrier, de eerste president van het onafhankelijke Suriname. Het is de première van De Suriname Monologen, de bijzondere theateravonden over kopstukken uit de Surinaamse geschiedenis in De Nieuwe Kerk.

Kenneth Herdigein

Johan Ferrier was de laatste gouverneur en de eerste president van Suriname. Geen enkele andere politicus ter wereld heeft beide ambten bekleed. Zijn credo was: ‘Mensen moeten zich ontwikkelen en de gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen.’ In 1980 verliet hij zijn geboortegrond en ging in Nederland wonen. Hij zei: ‘Ik verblijf in Nederland’, nooit dat hij er woonde.
Ferrier heeft zichzelf altijd als balling gezien en hoopte ooit terug te keren. Het is er niet meer van gekomen. Hij had het hoogste ambt vervuld en woonde later relatief teruggetrokken in Oegstgeest. Hoe ga je om met het verlangen naar je geboorteland terwijl je ziet dat het onherroepelijk veranderd is? In wat voor perspectief zet je je leven dan?

Spel: Kenneth Herdigein
Tekst: Paulette Smit
Muziek: Harto Soemodihardjo (muzikale regie, gitaar), Jeannine la Rose, Gerda Havertong en Anna Makaloy (zang), Walter Muringen (trompet)
Regie: John Leerdam

Maandag 21 en dinsdag 22 oktober: 19 – 22 uur
Inclusief bezoek Suriname-tentoonstelling. Afsluitend borrel in ‘t Nieuwe Kafe.

Deze avonden zijn mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van De Nieuwe Kerk.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter